Habarodott gyümölcsleves
|
2019. május 24. 19:30
2019. máj. 24. 19:30
Egy forró nyári napon nincs is jobb egy hideg gyümölcslevesnél. Az a jó ha friss gyümölcsből készítjük, de befőttből is élvezetes hűsítő finomságot dobhatunk össze.
Hozzávalók
- 100 g piros ribizli
- 50 dkg meggy
- 50 dkg eper
- 50 dkg áfonya
- 2 db fahéjrúd
- 4 db szegfűszeg
- 3 ek méz
- 1 limelé
- 750 ml víz
- 2 ek tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tejföl és a liszt kivételével az összes hozzávalót lábasba tesszük és felforraljuk. Behabarjuk a levest: a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet, felengedjük pár kanál forró levessel, azzal is jól kikeverjük, majd az egészet a lábasba öntjük. Megkeverjük és újraforráskor levesszük a tűzről. Hideg helyen lehűtjük, tejszínhabbal tálaljuk.