Habarodott gyümölcsleves

Valentin 2019. május 24. 19:30 2019. máj. 24. 19:30

Egy forró nyári napon nincs is jobb egy hideg gyümölcslevesnél. Az a jó ha friss gyümölcsből készítjük, de befőttből is élvezetes hűsítő finomságot dobhatunk össze.

Hozzávalók

  • 100 g piros ribizli
  • 50 dkg meggy
  • 50 dkg eper
  • 50 dkg áfonya
  • 2 db fahéjrúd
  • 4 db szegfűszeg
  • 3 ek méz
  • 1 limelé
  • 750 ml víz
  • 2 ek tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt

 

Elkészítés

A tejföl és a liszt kivételével az összes hozzávalót lábasba tesszük és felforraljuk. Behabarjuk a levest: a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet, felengedjük pár kanál forró levessel, azzal is jól kikeverjük, majd az egészet a lábasba öntjük. Megkeverjük és újraforráskor levesszük a tűzről. Hideg helyen lehűtjük, tejszínhabbal tálaljuk.