Hétvégi sütögetés - készíts szaftos rablóhúst csirkéből

HírKlikk 2019. augusztus 16. 15:45 2019. aug. 16. 15:45

A csirkés rablóhús receptet nyáron akár egy grill partin is elkészíthetjük, de a fogyókúra ideje alatt is bevethetjük, ekkor mindössze a burgonyát kell kihagyni belőle.

Hozzávalók:

- 1 csirkemell
- 3 evőkanál olaj
- 20 dkg egyforma, kicsi gombafej
- 2 vékony szeletre vágott húsos szalonna (10 dkg)
- 2 húsos zöldpaprika
- 20 dkg apró vöröshagymafej
- 2 közepes, hosszúkás burgonya
- 1 teáskanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint törött bors és só.

Elkészítés:

Előkészítünk 4 egyforma nagyságú nyársat. Lehet fém- vagy fanyárs, akár hurkapálca is.

A csirkemellet kicsontozzuk, és egyforma kis kockákra vágjuk. A megmosott és kicsumázott zöldpaprikát, ugyancsak akkora kockákra vágjuk, mint amekkorára a csirkemellet szabtuk. A szalonnát és a nyers, meghámozott burgonyát ugyancsak felkockázzuk. A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, de egyben hagyjuk.

A nyársakra a következő sorrendben tűzzük fel a hozzávalókat: hagyma, csirkemell, szalonna, zöldpaprika, burgonya, gomba, ismét hagyma. Az olajat, a mustárt, a sót és a borsot összekeverjük, hozzáadjuk a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd bekenjük vele a nyársakon felsorjázott nyersanyagokat.

Előmelegített grillsütőbe vagy a gázsütő rácsára fektetve, közepes lángon minden oldalát megsütjük. Jó, ha alárakunk egy tepsit, amibe belecsuroghat a sülő étel szaftja. Még jobb, ha nagyon vékonyra vágott kenyérszeletkéket rakunk a tepsibe, így az ízes lé rácsurog a kenyérre, ez mindjárt egyben köret gyanánt is szolgálhat. A rablóhús mellé ne felejtsünk el salátát kínálni - tanácsolja a noinetcafe.hu.