Immunerősítő vitaminsaláta
|
2020. április 29. 14:45
2020. ápr. 29. 14:45
Az immunrendszer erősítésének az a legtermészetesebb módja, hogy rendszeresen fogyasztunk friss zöldséget és gyümölcsöt. Azok a természetes ételek hatnak jótékonyan az immunrendszerre és erősítik azt, amelyeknek magas az A, C, E, és B-6 vitamin, valamint a cink és folsav tartalma.
Ez a túrós vitaminsaláta gyorsan elkészíthető és nagyon egészséges.
Hozzávalók:
- zöldfűszeres olívaolaj
- 25 dkg tehéntúró
- 1 maréknyi madárbegysalátasó
- 20 dkg pagodakarfiol
- 1 cékla
- 3-4 szem hónapos retek
- 1 fekete retek
- 1 sárgarépa
- 1 db lilakáposzta
Elkészítés:
A nyersen fogyasztható zöldségeket – káposztát, sárgarépát, retket – megtisztítjuk, és vékony csíkokra, julienne-re vágjuk. A céklát is fogyaszthatjuk nyersen: hámozzuk meg, és ugyancsak csíkozzuk fel (ezt a műveletet tanácsos gumikesztyűben végezni). A pagodakarfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben egy-két percig blansírozzuk. Leszűrjük, lehűtjük és lecsepegtetjük.
A zöldségeket salátástálba tesszük, meglocsoljuk a zöldfűszeres olívaolajjal, és jól összekeverjük. A túrót megsózzuk, burgonyanyomón áttörjük (zúzott fokhagymával is ízesíthetjük), és meghintjük vele a salátát. Fogyasztás előtt, ízlés szerint sózzuk.