Immunerősítő vitaminsaláta

Valentin 2020. április 29. 14:45 2020. ápr. 29. 14:45

Az immunrendszer erősítésének az a legtermészetesebb módja, hogy rendszeresen fogyasztunk friss zöldséget és gyümölcsöt. Azok a természetes ételek hatnak jótékonyan az immunrendszerre és erősítik azt, amelyeknek magas az A, C, E, és B-6 vitamin, valamint a cink és folsav tartalma.

Ez a túrós vitaminsaláta gyorsan elkészíthető és nagyon egészséges.

Hozzávalók: 

  • zöldfűszeres olívaolaj
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 maréknyi madárbegysalátasó
  • 20 dkg pagodakarfiol
  • 1 cékla
  • 3-4 szem hónapos retek
  • 1 fekete retek
  • 1 sárgarépa
  • 1 db lilakáposzta


Elkészítés:

A nyersen fogyasztható zöldségeket – káposztát, sárgarépát, retket – megtisztítjuk, és vékony csíkokra, julienne-re vágjuk. A céklát is fogyaszthatjuk nyersen: hámozzuk meg, és ugyancsak csíkozzuk fel (ezt a műveletet tanácsos gumikesztyűben végezni). A pagodakarfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben egy-két percig blansírozzuk. Leszűrjük, lehűtjük és lecsepegtetjük.

A zöldségeket salátástálba tesszük, meglocsoljuk a zöldfűszeres olívaolajjal, és jól összekeverjük. A túrót megsózzuk, burgonyanyomón áttörjük (zúzott fokhagymával is ízesíthetjük), és meghintjük vele a salátát. Fogyasztás előtt, ízlés szerint sózzuk.