Maradj fitt – készíts rakott csirkét!

Foglár Noémi 2019. július 5. 13:13 2019. júl. 5. 13:13

Fogyókúrád idején sem kell lemondanod az ízletes falatokról. Az alábbi recept alapján készített étel elfogyasztása után garantáltan nem kell napokig koplalnod, ugyanis nem fogja jelentősen megnövelni a kalóriabeviteledet.

Bár a rakott csirke receptje első ránézésre nem tűnik túl egyszerűnek, elkészítése nem kíván nagy gyakorlatot, kezdő házitündérként is könnyedén megbirkózhatsz a feladattal.

Ez a különleges étel akár vendégváró fogás is lehet, mivel jól elő lehet készíteni és nem kell azonnal tálalni.

Vásárolj hozzá:

- 700 gramm bőr nélküli csirkecomb filét,
- 400 gramm darált vagy apróra vágott csirkemellet,
- szeletelt bacont,
- egy bagettet, amelyből 100 grammnyira lesz szükséged,
- 2 tojást,
- 2 evőkanál olíva olajt,
- sót,
- borsot,
- fokhagymát,
- majoránnát

Kenj ki egy kevés olajjal egy nagyobb őzgerinc-formát és béleld ki néhány csík baconnal. Keverd össze egy tálban az olíva olajt a fűszerekkel, majd forgasd meg benne a csirkecomb filéket. Tedd a forma aljára szorosan egymás mellé a filék felét, majd készítsd el a tölteléket.

Áztasd be a bagettet, majd nyomkodd ki. Keverd össze a darált vagy apróra vágott csirkemellel, a tojásokkal és fűszerezd. Ez a keverék kerüljön a formában lévő filékre, majd erre a maradék csirkecomb filé és 1-2 csík bacon.

Tedd 180 fokos sütőbe a formát 40 percre. Ha túlságosan tele van, tegyél alá egy tepsit, hogy a kicsorgó szaft abba csöpögjön, és ne füstöljön a sütőben.

Ha átsült, néhány percig még tartsd a sütőben alufóliával lefedve, hogy ki ne száradjon, majd óvatosan borítsd egy tálra, és már szeletelheted is.

Forrás: Hírklikk