"Mindent bele ragu”

Foglár Noémi 2019. június 27. 17:25 2019. jún. 27. 17:25

Ennek az ízletes ragunak az elkészítéséhez még a hiányos tartalmú éléskamrádban fellelhető alapanyagok is elegendőek lesznek.

Hozzávalók két személyre:

  • 40 dkg konzerv paradicsom,
  • 30 dkg konzerv csicseriborsó vagy más babfajta leöblítve és lecsöpögtetve,
  • 25 dkg mélyhűtött vegyes zöldség,
  • 5 dkg száraztészta,
  • 1 kiskanál szárított olasz fűszerkeverék vagy fél kiskanál szárított oregano,
  • 3-4 dl víz

 

Elkészítése:

A hozzávalókat egy közepes méretű lábasban keverd össze és közepes lángon forrald fel az egészet, majd lassú tűzön főzd addig, amíg a tészta meg nem puhul. Ez megközelítőleg 20-30 perc lesz, a tészta méretétől függően.

A vacsora utáni italról se feledkezz meg. Rövid idő alatt készíthetsz forralt bort gyümölcsökkel vagy koktélt egzotikus gyümölcsökből.

 

Előbbihez keverj össze három dl vörösbort, három dl fehérbort, valamint három dl vizet tíz dkg cukorral, fahéjjal, egy fél citrom reszelt héjával, tíz dkg mazsolával, tíz dkg darabolt, aszalt almával és tizenöt szem szegfűszeggel. Hevítsd forráspontig az egyveleget, de ne forrald fel, mert az árt a bor aromájának. Negyedórát hagyd állni, majd önts hozzá egy kis citromlevet. Poharakba merve kínáld.

Ha a koktél mellett döntesz, hámozz meg hat kiwit, vágd kis darabokra, cukrozd meg, majd tedd egy bólés tálba. Önts hozzá gyümölcsleveket: 2,5 dl narancslevet, 1,2 dl ananászlevet és 2,5 dl citromlevet. Keverd meg, majd tedd a hűtőbe.

Egy-két óra elteltével tálalhatod. Adj hozzá jégkockákat és önts hozzá 10 dl gyömbér ízű üdítőitalt.

Forrás: Hírklikk