Nem csak a strand slágere a lángos

HírKlikk 2019. augusztus 20. 16:46 2019. aug. 20. 16:46

Nem kell a lángososhoz menni ilyen finomságért, magad is könnyedén elkészítheted!

Hozzávalók:

- 50 dkg burgonya,
- 35 dkg finomliszt,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 tojássárga,
- 1 dkg élesztő,
- 1 teáskanál só,
- olaj a sütéshez

A megmosott burgonyát héjában megfőzöm, és még melegen meghámozom, majd áttöröm. Gyúrótáblán a meleg burgonya közepébe mélyedést vájok, amibe beleöntöm a kimért lisztet, a szétmorzsolt élesztőt, a meghámozott és nagyon finomra aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a sót és a tojássárgákat. Egy-két evőkanál langyos vízzel közepesen kemény tésztát gyúrok, amit egy cipóba formázva pihentetek fél órán keresztül.

Ezután lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtom, és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A lángosokat kissé széthúzogatom, és még fél óráig hagyom pihenni, ezután pedig bő, forró olajban mindkét oldalán megsütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem és kevés tejföllel bekenve, rakom tányérra.

Elkészítési ideje: kb. 120 perc - írja a noinetcafe.hu.