Sajtgombócleves

HírKlikk 2021. május 2. 18:45 2021. máj. 2. 18:45

Vigyázz, függőséget okoz.

Hozzávalók:

  • 2,5 l csirkehúsleves alaplé,
  • 1 db sárgarépa,
  • 5 db burgonya,
  • 6 evőkanál olaj,
  • 1 db zöldpaprika,
  • 1 db hagyma,
  • só,
  • őrölt fekete bors.

 

A sajtgombóchoz:

  • 100 g sajt,
  • 100 g liszt,
  • 70 g vaj,
  • 1 tojás,

Elkészítés:

Reszeljük le a sajtot, majd keverjük össze a puha vajjal, a liszttel és a felvert tojással, sózzuk. Miután jól összekevertük és összeállt a massza, tegyük hűtőbe 30 percre. Tisztítsuk, majd mossuk meg a burgonyát és szeleteljük fel kockára. A húsleves alaplét tegyük egy fazékba, forraljuk fel, amikor kezd forrni, tegyük bele a burgonyát.

A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra, a répát reszeljük le. Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát és a répát, forró olajban. A zöldpaprikát szeleteljük apróra és pirítsuk a répával együtt. A megpirított zöldségeket tegyük a levesbe, főzzük 15 percig. A sajtos masszából formázzunk kisebb golyókat, majd tegyük bele a levesbe és főzzük még 10–15 percig.

Ha szükséges, még fűszerezhetjük.

Forrás: bidista.com