Szaftos-tejfölös csirkepaprikás
Egy jó csirkepaprikást mindenki örömmel fogad. A szaftos-tejfölös csirkénél nincs jobb. Igazi hungarikum. Ha szereted a csontosabb részeket, mindenképpen főzz bele hátat és szárnyat is.
Hozzávalók:
- 5-6 egész csirkecomb
- 3 dl tejföl
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál zsír
- 2 evőkanálnyi pirospaprika
- 1 evőkanálnyi liszt
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
A csirkepaprikás amilyen ízletes, olyan könnyen készíthető. A hagymát kockázd fel, a combokat válaszd alsó és felső részükre külön. Egy mélyebb serpenyőben forrósítsd fel a zsírt, majd dinszteld meg benne a hagymát.
Ha már szép üveges, keverd hozzá fél deci víz társaságában a pirospaprikát, így biztosan nem fog leégni, keverj rajta párat, majd tedd rá a combokat. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen a combokat, sózd, borsozd, majd főzd őket puhára, nagyjából 40-45 perc alatt el is készülnek.
A tejfölt tedd egy tálba, keverd simára a liszttel, szedj hozzá pár kanálnyit a szaftból, keverd el, majd add az egészet a már kész csirkepörkölthöz. Keverd el benne, és már kész is vagy. Tálaláskor szórd meg egy kis friss petrezselyemmel.
Nokedlivel és uborka salátával az igazi.