Szűz currys gombával töltött karalábélevéllel
|
2016. február 1. 08:45
2016. feb. 1. 08:45
Izgalmas grillétel.
Hozzávalók: 4 személyre
- őrölt erős paprika
- barbecue-szósz
- flekken-fűszerkeverék
- egészben 1 kg sertésszűz
- 4 cső csemegekukorica
- 10 dkg vaj
- 8 nagy karalábé levél
- 50 dkg gomba
- 1 nagyobb vöröshagyma
- étolaj
- őrölt bors
- zsiradék
- currypor
Elkészítés:
ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra - SÜTÉS: 1 óra
A sertésszüzet lehártyáztam, vékonyan átkentem olajjal, a fűszerkeverékkel jól átdörzsöltem, hidegre tettem pácolódni. A pácidő alatt felaprítottam a hagymát, a gombát, a petrezselyem zöldjét, lemetszettem a karalábélevél kiálló, vastag erét. A vajat kikevertem egy evőkanálnyi barbecue-szósszal, egy kevés őrölt erős paprikával, sóval. Ezzel vékonyan átkentem a kukoricákat, majd egyesével alufóliába csomagoltam. Közepes parázsra feltettem sülni a húst, a kukoricát, mellettük egy serpenyőben kicsi zsiradékon megdinszteltem a hagymát, rávetettem a gombát, kicsit sóztam-borsoztam, majd mikor elfőtte a levét, egy teáskanálnyi curryt hintettem rá. Belekevertem a petrezselymet. A tűzről levéve ezzel a gombaraguval töltöttem meg a karalábéleveleket, melyeket egy-egy fogvájóval rögzítettem. Mikor a hús már nem volt puha - 5-5 perc sütés elég volt a vékonyabb szűzhöz -, a töltött levelek mindkét oldalát néhány percig pirítottam. Elég annyi, hogy a levél ne barnuljon meg, hanem még éppen méregzöld maradjon. A kukorica akkor jó, ha már egy kicsit odakapta a hő, vagyis kezd karamellizálódni a benne lévő cukor. Fantasztikus elegyet képez az étel három alkotóeleme: a puha, zamatos hús, a currys, gombás karalábé és az édes, kesernyés, csípős kukorica. A családban egyébként a gombás töltött karalábélevél volt az egyértelmű favorit.
- őrölt erős paprika
- barbecue-szósz
- flekken-fűszerkeverék
- egészben 1 kg sertésszűz
- 4 cső csemegekukorica
- 10 dkg vaj
- 8 nagy karalábé levél
- 50 dkg gomba
- 1 nagyobb vöröshagyma
- étolaj
- őrölt bors
- zsiradék
- currypor
Elkészítés:
ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra - SÜTÉS: 1 óra
A sertésszüzet lehártyáztam, vékonyan átkentem olajjal, a fűszerkeverékkel jól átdörzsöltem, hidegre tettem pácolódni. A pácidő alatt felaprítottam a hagymát, a gombát, a petrezselyem zöldjét, lemetszettem a karalábélevél kiálló, vastag erét. A vajat kikevertem egy evőkanálnyi barbecue-szósszal, egy kevés őrölt erős paprikával, sóval. Ezzel vékonyan átkentem a kukoricákat, majd egyesével alufóliába csomagoltam. Közepes parázsra feltettem sülni a húst, a kukoricát, mellettük egy serpenyőben kicsi zsiradékon megdinszteltem a hagymát, rávetettem a gombát, kicsit sóztam-borsoztam, majd mikor elfőtte a levét, egy teáskanálnyi curryt hintettem rá. Belekevertem a petrezselymet. A tűzről levéve ezzel a gombaraguval töltöttem meg a karalábéleveleket, melyeket egy-egy fogvájóval rögzítettem. Mikor a hús már nem volt puha - 5-5 perc sütés elég volt a vékonyabb szűzhöz -, a töltött levelek mindkét oldalát néhány percig pirítottam. Elég annyi, hogy a levél ne barnuljon meg, hanem még éppen méregzöld maradjon. A kukorica akkor jó, ha már egy kicsit odakapta a hő, vagyis kezd karamellizálódni a benne lévő cukor. Fantasztikus elegyet képez az étel három alkotóeleme: a puha, zamatos hús, a currys, gombás karalábé és az édes, kesernyés, csípős kukorica. A családban egyébként a gombás töltött karalábélevél volt az egyértelmű favorit.