Tejfölös uborkaleves fokhagymás falatkákkal
|
2016. szeptember 14. 08:30
2016. szept. 14. 08:30
Gyorsan elkészíthető és nagyon finom.
Hozzávalók: 4 személyre
- 50 dkg kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejföl
- só
- 1 bagett
- fűszervaj
Elkészítés:
Az uborkát alaposan megmossuk, és héjastól nagyon apróra vágjuk. Egy keveset félreteszünk levesbetétnek, a többihez hozzáadjuk a tejfölt meg a finomra aprított fokhagymát. Ízlés szerint megsózzuk, azután a turmixgépben simára keverjük. Az uborkalevest tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük. A bagettet vagy a kifliket karikákra vágjuk, megpirítjuk, és megkenjük fokhagymás fűszervajjal. A jégbe hűtött levest a ropogós falatkákkal kínáljuk.
- 50 dkg kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejföl
- só
- 1 bagett
- fűszervaj
Elkészítés:
Az uborkát alaposan megmossuk, és héjastól nagyon apróra vágjuk. Egy keveset félreteszünk levesbetétnek, a többihez hozzáadjuk a tejfölt meg a finomra aprított fokhagymát. Ízlés szerint megsózzuk, azután a turmixgépben simára keverjük. Az uborkalevest tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük. A bagettet vagy a kifliket karikákra vágjuk, megpirítjuk, és megkenjük fokhagymás fűszervajjal. A jégbe hűtött levest a ropogós falatkákkal kínáljuk.