Tejszínes medvehagyma leves
|
2022. március 26. 05:00
2022. márc. 26. 05:00
Kellemes fokhagymás íze mellett, számos jótékony hatással van szervezetünkre a medvehagyma. Amellett, hogy fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését, vérzsírcsökkentő hatása is ismert.
Hozzávalók:
- 1 szál póréhagyma
- 1 csokor medvehagyma
- 4 db közepes méretű burgonya
- só
- 1 db zöldségleveskocka
- 2 dl tejszín
- kevés olívaolaj, feketebors, petrezselyem, metélőhagyma
Elkészítés:
A póréhagymát karikákra vágom, a medvehagymát felmetélem, a burgonyát megpucolom, felkockázom. Egy fazékban, közepes hőfokon, kevés olívaolajat hevítek, megdinsztelem a póréhagymát, hozzáteszem a medvehagymát, és addig párolom, míg összeesik. Hozzáadom a burgonyát, és annyi vizet, ami éppen ellepi. Beledobom a leveskockát, és a sót. Nagyjából húsz percig főzöm.
Botmixerrel pürésítem a levest. A tejszínnel behabarom, felöntöm két dl vízzel, fűszerezem, felforralom.
A félretett medvehagymákat metéltre vágom, és tálaláskor megszórom velük a levest.