Tökleves kókusztejjel és csilivel
                                         | 
                                        
                                        2019. május 28. 14:57
                                        2019. máj. 28. 14:57
                                    
                                    Rendkívül finom, gazdag ízvilágú leves, nem csak vegetáriánusoknak.
Hozzávalók: (4 személyre)
- só
 - 1 citrom leve
 - 400 gramm kókusztej
 - 1/2 csokor koriander
 - 7,5 dl alaplé
 - 2 evőkanál olívaolaj
 - 1 csilipaprika
 - kevés gyömbér
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 1 fej vöröshagyma
 - 75 dkg tökhús
 - őrölt bors
 - kristálycukor
 
Elkészítés:
Felforrósítjuk az olajat egy edényben. Egyszerre beledobjuk a kockákra vágott tököt és vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt gyömbért és a felkarikázott csilit. Kicsit átpirítjuk, majd felöntjük az alaplével (vízzel), és körülbelül félórán át főzzük lefedve.
Beledobjuk a felaprított koriandert (egy-két szálat félrerakunk a tálaláshoz), majd botmixerrel pürésítjük a levest. Hozzáadjuk a kókusztejet, azzal ismét felforraljuk. Zöldcitrom-lével, sóval, borssal és pici cukorral ízesítjük. Kivájt tökben tálaljuk, korianderrel megszórva.
                                                                            Forrás:
                                            Hírklikk