Tökleves kókusztejjel és csilivel
|
2019. május 28. 14:57
2019. máj. 28. 14:57
Rendkívül finom, gazdag ízvilágú leves, nem csak vegetáriánusoknak.
Hozzávalók: (4 személyre)
- só
- 1 citrom leve
- 400 gramm kókusztej
- 1/2 csokor koriander
- 7,5 dl alaplé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csilipaprika
- kevés gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 75 dkg tökhús
- őrölt bors
- kristálycukor
Elkészítés:
Felforrósítjuk az olajat egy edényben. Egyszerre beledobjuk a kockákra vágott tököt és vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt gyömbért és a felkarikázott csilit. Kicsit átpirítjuk, majd felöntjük az alaplével (vízzel), és körülbelül félórán át főzzük lefedve.
Beledobjuk a felaprított koriandert (egy-két szálat félrerakunk a tálaláshoz), majd botmixerrel pürésítjük a levest. Hozzáadjuk a kókusztejet, azzal ismét felforraljuk. Zöldcitrom-lével, sóval, borssal és pici cukorral ízesítjük. Kivájt tökben tálaljuk, korianderrel megszórva.
Forrás:
Hírklikk