Töltött burgonya gazdagon

Valentin 2022. január 28. 16:01 2022. jan. 28. 16:01

A háziasszonyok szerint, a vacsora mindig legyen gyors, laktató és egyszerű. Senkinek nincs kedve egy fárasztó nap után órákat még a konyhában robotolni, hogy elkészüljön a vacsora az egész családnak. Íme egy szuper recept, ami hamar kész van, és mindenki szereti. Elkészítése még kezdő háziasszonyoknak sem jelenthet gondot.

Hozzávalók:

  •  6 db  (nagyobb) burgonya
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 10-12 cm lángolt kolbász
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 szál csemegehagyma
  • 20 dkg sajt 

 

Elkészítése:

A burgonyákat enyhén sós vízben megfőzzük, hideg vízzel átöblítjük és félretesszük, hogy kissé hűljenek le.

A kolozsvári szalonnát keskeny csíkokra vágjuk és serpenyőben pirosra pirítjuk, majd a keletkezett zsiradékból leszűrjük.

A burgonyákat hosszában kettévágjuk és kikaparjuk a belsejét úgy, hogy körben a héjukon fél centi burgonya maradjon.

A töltelékhez a kolbászt, a lilahagymát, a csemegehagymát és 15 dkg sajtot apróra vágjuk és hozzáadjuk a pirított szalonnát (igény szerint sózzuk, borsozzuk ha kell, bár eléggé sós a szalonna és a kolbász is) és megtöltjük vele a burgonyákat.

Végül tepsibe tesszük, mellérakjuk a kivájt főtt krumpli darabokat és 190 fokra előmelegített sütőben 15-17 percig sütjük.

Ekkor kivesszük és a maradék 5 dkg reszelt sajtot elosztjuk rajtuk. Visszatesszük a sütőbe még további 4-5 percre, hogy a sajt ráolvadjon a töltelékekre.

Az ember nem is gondolná, hogy egy darab krumplival jól tud lakni, ám az biztos, hogy ebből a töltött burgonyából mindenkinek elég lesz egy.