Toszkán halleves

HírKlikk 2017. március 10. 19:20 2017. márc. 10. 19:20

Különleges csemege a halak szerelmeseinek.

Hozzávalók: 4 személyre
- 1/2 kg tenger gyümölcsei
- 50 dkg paradicsom
- kenyér
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 pohár fehérbor
- erős paprika
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
- petrezselyem zöldje
- 1 kg hal

Elkészítés:
Tisztítsuk meg a halakat, ha szükséges. Egy nagy edényben olívaolajon futtassuk meg az összezúzott fokhagymát, egy icipici erős paprikát, majd adjuk hozzá a fehérbort. Pároljuk néhány percig, majd tegyük bele a felkockázott, héjától megfosztott paradicsomot, és főzzük még 5 percig. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a tengeri herkentyűket és a halat, attól függően, hogy melyik milyen gyorsan fő. Amikor minden hal a fazékban van, ízlés szerint sózzuk, és főzzük még negyedórát. Óvatosan keverjük meg, vigyázva, nehogy összetörjenek. Közben pirítsunk kenyeret, dörzsöljük be fokhagymával, és tegyük a tányérokba. Erre merjük rá a hallevest, és tálaláskor szórjuk meg a friss petrezselyemmel.