Wellness vacsora a pihentető álomért: grillezett édeskömény

Foglár Noémi 2019. július 5. 16:26 2019. júl. 5. 16:26

Az édeskömény nem különösebben ismert zöldség hazánkban, így valószínűleg gyógyhatásáról sem sokan tudnak. Meghűlés esetén köhögéscsillapító, légzéskönnyítő, torokgyulladást enyhítő, de kiválóan alkalmas asztma, epilepszia, ideges fejfájás és a migrén tüneteinek csillapítására is.

Íze nyersen elég markáns, illata leginkább az ánizséra emlékeztet. Sütve, illetve főzve karaktere meglágyul.

Sósan és édesen egyaránt fogyasztható. Az elkészített étel mindkét esetben hozzájárul változatos étkezésünkhöz.

További előnye, hogy kalóriatartalma elenyésző, ezért ideális része lehet egy könnyű vacsorának. A grillezett édeskömény harmonikus kiegészítője lehet egy kisebb adag, jól megválasztott típusú tészta, ugyanis a nyugodt alváshoz szervezetünknek szüksége van némi lassan felszívódó szénhidrátra is.

 

Hozzávalók négy személyre:

- 2 közepes méretű édeskömény-gumó,
- 200 gramm durumlisztből készült tojásos wok tészta,
- 3 evőkanál olíva olaj,
- só,
- bors,
- fokhagyma,
- ízlés szerint kiválasztott zöldfűszerek, például kakukkfű és bazsalikom

Elkészítése nem különösebben bonyolult. Főzzük ki a tésztát sós vízben. Közben melegítsünk fel 2 kanál olíva olajt, szórjuk bele a fűszereket, és kissé „futtassuk meg”. Az időközben megfőtt és leszűrt tésztát borítsuk bele és forrósítsuk át.

Az édesköményt szeleteljük fel vékonyan, majd a maradék olíva olajjal forgassuk össze és enyhén sózzuk meg. Tegyük teflonserpenyőbe és alacsony hőfokon, fedő nélkül pirítsuk, hogy ropogós maradjon.

Ha ügyesen készítjük el, dekoratív megjelenésével is fokozhatja elégedettség érzetünket, amely szintén hozzájárul nyugodt pihenésünkhöz.

Forrás: Hírklikk