Folytassa, OLAF!

Gréczy Zsolt 2018. május 23. 15:50 2018. máj. 23. 15:50

Az Orbán-kormány nem csatlakozott az Európai Ügyészséghez. Kilóg a lóláb: nem akarják, hogy nyomozhassanak a fideszes haverok, cimborák lopásai után. Úgy tűnik, az OLAF, az Unió Csalásügyi Hivatala folytatja a nyomozásokat. Bízzunk benne, hogy Orbán és Mészáros Lőrinc, meg Tiborcz István nem alhat nyugodtan.

Ha az Európai Unió meg akarja védeni állampolgárai adóbefizetéseit, ha nem akarják, hogy Orbán és körei ellopják a francia mérnökök, a dán tehenészek és a holland boltosok pénzét, akkor muszáj lesz új módszerekhez folyamodni. Úgy tűnik, az EU ott is folytatni akarja a feltáró munkát, talán új jogkörökkel felruházva is, ahol a tagállam kormánya ez ellen kézzel-lábbal hadakozik. Egy tervezet szerint az OLAF a jövőben bankszámla-információkat is begyűjthet, hogy figyelhesse a pénzmozgásokat. 

Az Unió nem hunyhat szemet bűncselekmények felett. Senkit nem menthet, még Orbánt sem, hogy a Fidesz a legnagyobb uniós parlamenti frakció tagja. Az Unió végzetes sebet ejt önmagán, ha politikai okokból eltűri, hogy a magyar ügyészség, amelynek élén egy volt fideszes képviselőjelölt áll, semmibe vegye az Unió Csalásügyi Hivatalának megállapításait.

Az OLAF jelentése szerint Magyarország dobogós volt a feltárt ügyekben, azt a listát pedig vezetjük, ahol a támogatás visszavételét, visszatartását javasolták. 

Ezt úgy hívják, hogy korrupció, hogy lopás. Ez az Orbán-rendszer lényege, és az építmény tetején maga a miniszterelnök áll. Magyarország, de előbb-utóbb az egész Európai Unió számára létkérdés lesz, hogy a tolvajokat elfogják. Ezzel is segítve egy demokratikus átalakulást Magyarországon.