Ürüléket gyűjt az Orbán család ügyvédje

Gréczy Zsolt 2018. március 11. 11:07 2018. márc. 11. 11:07

A fotó tanúsága szerint sajátos módon kampányol Bajkai István. Most éppen egy kutyafuttató mellett az ebek ürülékéhez akar zacskót osztogatni. Tejjel, tojással, karácsonyfával már próbálkozott tízmilliókat költve - most megy még lejjebb. Az Orbán család ügyvédje mindent megpróbál.

A voksnak nincs szaga - ez lehet Bajkai István mottója. A Fidesz jelöltje a VI-VII. kerületben most kutyaürülékhez kínálna zacskót, pedig inkább egyéb ügyeit kellene tisztába tennie. Az egyik ugyanis korrupciógyanú miatt felkerült a Transparency listájára.

Amíg Bajkai Orbánékat képviselte a kerület lakói helyett, addig ellenfele, Oláh Lajos -a DK-Szolidaritás jelöltje, akit az MSZP és a Párbeszéd is támogat -, azzal foglalkozott, hogy a társasházak felújítására több pénz legyen, hogy minden gyerek iskoláztatására ugyanannyi pénz jusson, ne kivételezzenek az egyházi iskolákkal, továbbá a Péterfy kórház működőképességéért is lobbizott.

Egy adat mindent csupaszon megmutat: Bajkai nevéhez több EU-s és költségvetési pénz elnyerése kötődik, mint amennyit a Péterfy kórház négy év alatt fejlesztésre kapott.

Sokszor megy a vita, melyik körzetben ki az esélyes jelölt, kire érdemes szavazni. Erzsébet- és Terézvárosban Oláh Lajos a DK-Szolidaritás jelöltje, akit az MSZP és a Párbeszéd is támogat, újra legyőzheti a Fideszt, ahogy négy éve is megtette. Nem kéne, hogy Orbán után a család ügyvédje is képviselő legyen. Demokratákat a Parlamentbe.

Ahogy manapság mondják: a Fidesznek Magyarország az első. Még nem tudjuk, melyik ország lesz a következő, de szólni kéne nekik, nehogy azt is kifosszák.