A Fidesz járvány alatti döbbenetes ámokfutása

Gusztos István 2021. június 15. 17:43 2021. jún. 15. 17:43

A járvány egyetlen haszonélvezője a Fidesz: arra hivatkozva lehetetlenné tettek minden ellenállást, miközben maguk tömegével fogadtak el maffiaérdeket szolgáló törvényeket.

Abszolút világossá vált – kezdettől tudni lehetett! –, hogy számukra a jogra való hivatkozás kiforgatása mindennek, amit a demokratikus értelemben fölfogott jog jelenthet. Sorozatosan fogadtak el olyan törvényeket, amelyek többsége egészen nyilvánvalóan szembement a közérdekkel. Miközben a többségi elvre hivatkoztak, vihogva köpték le a társadalom többségét is.

Vannak szövetségeseik, sajnos: támogatják a szervezetet azok, akiket némi aprópénzzel megvásároltak, s hozzá folyamatosan uszítják őket, fölkínálva számukra a gátlástalan bunkóság „szabadságát". Mellettük üvöltenek a feketébe öltözött „csodálatos szurkolók".

Az igazság kiveri az ember szemét – hiszen régóta tudjuk, hogy Fidesznek gyakorlatilag nincs olyan híve, aki egyszerre mondhatná magát értelmesnek és tisztességesnek.

A járványt kihasználva – sosem látott módon – elrabolták a közvagyon igen jelentős részét – elüldöztek, szétvertek, elzabráltak, majd tönkretettek-tönkretesznek mindent, ami ebben az országban valódi érték volt.

Az elmúlt, járványos időkben olyan döntéseket hoztak, amelyeket a járvány fedezéke nélkül aligha hozhattak volna.

Soha nem volt világosabb, mint most: minden szavuk aljas hazugság. Európa rühelli őket, hát a szélsőjobbal szövetkeznek.

Nem esik nehezükre, hisz' a néhány amorális, bármit föl- és kihasználni kész vezetőn kívül  a „párt" jelentős, mondhatni, meghatározó részben maga is szélsőséges, szélsőjobboldali. Hozzájuk szól a legalja időkre emlékeztető „köz"- és terrormédiájuk.

Itt állunk tehát, nem sokkal a „választás" kitűzött időpontja előtt – és azon kell gondolkodnunk, polgárháborút akar-e a Fidesz, ha netán veszít, vagy beéri a maga által megteremtett mélyállammal…

Fölfoghatatlan mennyiségű pénzt, vagyont „kormányoztak" olyan intézményekhez és emberekhez, amelyektől és akiktől – ha úgy adódik – mélyállamuk működtetését várják.

És a rengeteg gyalázatos „törvény" közül külön is kiemelendő a ma elfogadott, teljes joggal gonosznak mondott, alapvető jogokat megsemmisítő, korlátozó „pedofil-ellenes törvény".

Ennek eredeti formájára sem volt – legalábbis szerintem – semmi szükség. Kifejezetten a terelés, az uszítás szándéka „indokolta": nagy hiba volt az ellenzéktől, hogy kezdettől nem utasította el. Hiszen az állandó szigorításnak nemigen van bizonyítható  értelme: alkalmazni kellene a hatályos törvényeket, nem pedig mondvacsinált „okokból" folyamatosan szigorítani.

De az, amit végül is elfogadtak, nyilván fasiszta szellemiségű – egyszerűen kultúrbotrány.

Minden, ami történt, bármily hihetetlen, de az EU-ban történt. És az EU finanszírozta és finanszírozza az egész banditauralmat.

Nem teszek szemrehányást az EU-nak: nem dolga megvédeni minket a maffiahatalomtól. De ezt az uralmat most már tényleg nem kellene finanszíroznia.