Hüjje Ejrópaji Junijó, aggyad ide a tijedé pénzt, hogy még jobban uszíthassunk ellened!

Föld S. Péter 2021. január 14. 14:32 2021. jan. 14. 14:32

Szeretne Ön könnyen, gyorsan 215 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutni? Semmi akadálya, ennél mi sem egyszerűbb. Önnek nincs más dolga, minthogy pályáznia kell, és azt állítani, hogy erdőket szeretne telepíteni a közép-magyarországi régióban. Ja, azt véletlenül se felejtse el a pályázatban megemlíteni, hogy Önt Tiborcz Istvánnak hívják.

Ez utóbbi különösen fontos, ugyanis sajtóhírek szerint Tiborcz István cége nemrégiben 215 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból. Nem Tiborcznak adták közvetlenül ezt a sok pénzt, hanem Magyarországnak, amelynek képviseletében a magyar kormány úgy döntött, hogy Orbán Viktor miniszterelnök veje a legalkalmasabb személy arra, hogy erdőket telepítsen Közép-Magyarország egyik, meg nem nevezett régiójában.

Hogy pontosan hol nőnek ki a földből ezek az erdők, azt egyelőre nem lehet tudni. A 24.hu ezirányú megkeresésére Tiborcz István nem reagált, de erre nincs is szükség. Nem kell nekünk pontosan tudnunk, hol lesznek ezek az erdők, mi enélkül is képesek vagyunk örülni a mások sikerének. Amúgy meg, ha eljön az ideje, meg fogjuk tudni, hová telepítik Tiborczék az erdőségeket. Csak figyelnünk kell a közép-magyarországi régiót, melyek azok a területek, ahol ma még nincs erdő, de hamarosan lesz.

Na, ott telepít erdőt 215 millió forintért a miniszterelnöki vő.

Tiborcznak egyébként is van már gyakorlata az uniós támogatások megszerzésében, nem nyeretlen kétéves, amilyenek mi lennénk, ha mi kaptuk volna a súlyos milliókat. Legutóbb például 360 millió forintot kapott Brüsszeltől. Ennyire szőrösszívű ez a Ejrópai Junijó, amelyet Tiborcz apósa, Orbán Viktor miniszterelnök nem győz ekézni, amiért szerinte nem egyenlő mércével mér, kioktat bennünket demokráciából, meg még sok olyan dologból, ami bennünket nem érdekel és nem is tudjuk, hogy mi fán terem. Nem szoktunk beleszólni a mások dolgába, de jobban tenné az Ejrópaji Junijó, ha szép csöndben ideadná a pénzt, aztán kussolna, amíg jól van dolga.