Orbán sötét időkben sötét intézkedéseket hoz

HírKlikk 2020. március 23. 17:57 2020. márc. 23. 17:57

„Karanténban a demokrácia – Orbán sötét módszereket vet be” –  ezzel a címmel kommentálta a német Süddeutsche Zeitung a felhatalmazási törvény tervezetét. A szerző szerint, Orbán Viktor jól tudja, hogyan lehet a félelemmel politizálni. 

Ezt a menekültválságban tanulta meg, és azóta gátlástalanul alkalmazta. Most nyilvánvalóan a koronavírus fenyegetését akarja hatalma radikális kiépítésére kihasználni – írta a szerző, aki felsorolta a törvénytervezet fontosabb pontjait, és megállapította: e törvénnyel a demokrácia karanténba kerül. 

„A jogszabályt még nem fogadták el, és Orbán szereti azt a taktikát alkalmazni, hogy előre rohan, aztán félig visszavonul. Ez azonban mindig térnyerést jelent számára, és a taktikával már messzire jutott a tekintélyelvű hatalomkoncentráció felé vezető úton. Orbánt ezért szidalmazzák az ellenfelei már régen Viktátornak, és most újra megerősíti a legsúlyosabb aggodalmakat. Sötét időkben sötét intézkedéseket hoz, és most az EU-ban is aligha van bárkinek ereje ez ellen határozottan fellépni. 

 
Forrás: Hírklikk