Rossi: van egy kis keserűség az ember szájában

HírKlikk 2024. október 12. 10:10 2024. okt. 12. 10:10

„Úgy mondanám, van egy kis keserűség az ember szájában, mert emberelőnyben nem tudtuk megtartani a vezetést” – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány az MTI-nek a péntek esti holland-magyar után.

 Rossi szerint bravúros eredmény az 1-1-es döntetlen a holland csapat ellen, mégis kicsit csalódott, mert az ellenfél emberhátrányban tudott egyenlíteni a magyar labdarúgó-válogatott ellen a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában.

„A gólt rögzített helyzetből kaptuk, és ezt tudtuk, hogy kerülni kell, mert a hollandok nyolc-kilenc játékosa 190 centis, ráadásul fantasztikus technikai képességekkel rendelkezik. Ilyen becsúszhat, úgyhogy gratulálok a srácoknak” – mondta Rossi, aki szerint a magyarok sok esetben ügyesek voltak. Hozzátette, hogy ennyire nem szeret védekezni, de ilyen szintű ellenféllel szemben ezt a taktikát kell alkalmazni.

A holland szövetségi kapitány, Ronald Koeman a maga részéről pozitívabban látta a helyzetet. „Nehéz meccs volt, a magyar csapat jól küzdött. Ma minden olyan nehézkesen ment. Olyan helyzetbe kerültünk, hogy a pálya középső részét nem tudtuk megjátszani, mert ott nagyon sűrű volt a magyar csapat, ezért a széleken kellett volna többet próbálkozni. Emberhátrányban pedig örülhetünk, hogy sikerült pontot szerezni” – mondta Koeman, aki igazságosnak találta a döntetlent. „Nem tudtunk elég helyzetet teremteni. A tízemberes játékból kihoztuk a maximumot, de ilyen típusú meccseket meg kellene tudni nyerni.”

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom