Voksmérő teszteket a határra!

Lendvai Ildikó 2020. szeptember 26. 18:48 2020. szept. 26. 18:48

Sokan felháborodtak, mert az operatív törzs úgy rendelkezett – minden más hazaérkezővel szemben – nem kell karanténbe vonulnia annak, aki igazolja, hogy a romániai választásokra utazott ki.

Aki a halálán lévő anyját látogatta, aki a gyerekét akarta látni, akinek leégett a háza, akit halaszthatatlan tárgyalásra hívtak, akinek különben elperlik a földjét, aki tanúskodni megy fontos ügyben, akinek vizsgát kell tennie, annak igen. Aki Orbánék intelmeinek megfelelően, az urnához járul, annak nem. Ők a hazafias okból vírusmentesítettek kategóriájába tartoznak.

Éreztem én, hogy addig jó, amíg Országos Tiszti Főnéni csak az óvodai fogmosásról rendelkezik.

Természetesen én is fel vagyok háborodva. Mi ez a lazaság? Azt nem is ellenőrzik, hogy az illető helyesen szavazott-e, a kormányunk elvárásának megfelelően?!

Mondjuk lefotózhatná a szavazólapját, vagy bizonyítsa megbízható tanúkkal két évre visszamenőlegesen helyes politikai magatartását, de valahogy csak meg kellene előzni a visszaéléseket! Mert mi van, ha valaki a karantén megúszásának tudatában, aztán összevissza, a saját feje után szavazgat?

Persze lehet, hogy már használnak valami voksmérő tesztet a határon. (Jól jönne az ilyen 2022-ben is, megbízhatatlan állami alkalmazottak és közmunkások számára.) Az más, akkor megnyugodtam.