Erőszak

Németh Péter 2018. szeptember 17. 10:30 2018. szept. 17. 10:30

Angela Merkel aligha gondolt arra, amikor a közös európai határvédelemről beszélt, hogy ezzel megnyitja Orbán Viktor számára a kommunikáció új csatornáját. Pedig gondolnia kellett volna, éppen eléggé ismeri a magyar miniszterelnököt, pontosan tudnia kell, hogy a lassan négy éve tartó bevándorlás ellenes retorika minden lehetséges morzsát megtalál és kihasznál, hogy tovább gerjessze az emberekben a félelmet.

Merkel ugye most azt mondta, hogy az Unió tagországainak át kell adniuk bizonyos nemzeti hatásköröket, hogy közösen, egységes elvek és gyakorlat mentén, a szolidaritásról le nem mondva gyakorolják a határvédelmet. Orbán azonnal lecsapott a német kancellár kijelentésére, és beindította kampányát.

A Fidesz politikusai igyekeznek megszállni az össze lehetséges médiát – szinte minden amúgy is az ő tulajdonukban, vagy befolyásuk alatt áll -, hogy újra lángra lobbantsák a netán szunnyadó idegengyűlöletet. Arról beszélnek a párt, vagy a kormány képviselői, vagy az őket szolgáló úgynevezett szakértők, hogy az Unió, amely ugye, főként a Sargentini jelentés alapján mondható: bevándorláspárti, ránk akarja kényszeríteni akaratát, így akarja elérni, hogy beengedjük Magyarországra az illegális migránsokat.

Mély átéléssel beszélnek arról, hogy lehetetlen helyzetet teremtenek számunkra; kinyitnák a határt olyanok számára, akikkel mi nem akarunk együtt élni, és akik egyébként meg akarják változtatni a kultúránkat, plusz bűnözők, és megerőszakolják az asszonyainkat.

Az egyik, úgynevezett szakértő például azt magyarázta a vele mélyen egyetértő állami tévés riporternek, hogy a közös határvédelem esetén nem lehet tudni, hogy ha nem magyar hazafi áll a kerítés innenső oldalon, nem ő védi az országot, hanem egy külföldi katona, az vajon kinek fog engedelmeskedni. Értsd: a magyar parancsnokának, vagy az uniós elöljárónak?

Nettó hazugságok ezek, ne legyen kétségünk efelől, de afelől sem, hogy működőképes mondatok. Ma a magyar lakosság majd’ nyolcvan százaléka fél a bevándorlóktól, s noha jószerivel egyetlen ilyen emberrel nem találkozik, mégis hiszi, hogy ők jelentik a vagyonára, a biztonságára, a meggyőződésére, hitére a legnagyobb veszélyt. Szóval hiába hittük már többször is, hogy Orbán együgyű politikája hamarosan kifullad, be kell látnunk tévedtünk. Most új muníciót kapott, és ne legyen kétségünk: a végtelenségig fel fogja erősíteni. Egész Európában.