Regeneráld napszítta hajad!

Foglár Noémi 2019. július 4. 17:39 2019. júl. 4. 17:39

Nyáron rendszerint szembesülnünk kell a ténnyel: hajunk sokat veszített rugalmasságából, tapintása durvább, hajvégeink szárazak, töredezettek. Ilyenkor fokozott gondoskodást kíván.

A haj károsodása a napfény, a száraz levegő, a hajszárító túlságosan gyakori használatának és nem utolsósorban a strandok klóros vizének káros következménye. A töredező hajszálvégektől a haj kezelhetetlenné válik. Ám ha betartjuk a fésülködés, a hajmosás, a kondicionálás és a hajszárítás szabályait, megszabadulhatunk ettől a problémától.

Fésülködéskor hajoljunk előre, és szép lassan húzzuk végig a hajkefét a tarkónktól a homlokunkig, így jobban kíméljük a fejtető és az arc körüli rész törékenyebb hajszálait. Hajmosás előtt is mindig fésüljük ki a hajunkat alaposan, hogy fellazítsuk az elhajt sejteket és a szennyeződést.

A sampon felvitelénél mindig figyeljünk oda, hogy az ujjbegyeinkkel, és ne a körmeinkkel dörzsöljük a hajunkba. Minden hajmosás után használjunk kondicionálót, de ha zsírosodik a hajunk, csak a hajszálak végére tegyünk.

Ha száraz a hajunk, nem árt, ha már közvetlenül a hajmosás előtt is felviszünk rá egy réteg balzsamot, mert így egy része megmarad a hajszálainkon. Ez a módszer hatékonyan ápolja a töredezett hajvégeket.

Az utolsó lépésnél, a szárításnál pedig fontos, hogy ne tartsuk a szárítót 15 centiméternél közelebb a hajunkhoz, ezzel megelőzhetjük a szálak további kiszáradását.
 

Forrás: Hírklikk