Kapja be – mondta a gyógyíthatatlan betegnek a megafonos, majd közölte, hogy visszavonul

Föld S. Péter 2024. június 17. 06:45 2024. jún. 17. 06:45

Ha valaki idáig nem tudta, hogy kicsoda Szakács István, most már nem is érdemes megjegyeznie a nevét. A győri illetőségű megafonos influenszer bejelentette a visszavonulását, miután nem kevesebbet üzent a gyógyíthatatlan beteg Karsai Dánielnek, minthogy „a Karsai Dániel kapja be… Azért, mert az életről egyedül a jóistennek van joga rendelkezni. Ha a Karsai Dániel annyira, annyira izél, tehát hogyha olyan állapotban érzi magát, vegyen be két doboz Xanaxot, aztán viszontlátásra."

Karsai Dánielnek nemcsak az volt a bűne Szakács István és a hozzá hasonlók szemében, hogy gyógyíthatatlanul megbetegedett, hanem az is a rovására írható, hogy van képe küzdeni az ellen, hogy tiszta tudattal, de magatehetetlenül, kínok között kelljen megfulladnia. Sőt, ez az elvetemült Karsai mindemellett még arra is vetemedett, hogy nemcsak a saját életvégi döntéséért küzd, hanem sorstársai sorsát is a szívén viseli. Ez dühítette fel annyira a megafonos Szakács Istvánt, hogy kénytelen volt a fenti szép szavakkal kedveskedni a már mozdulni is alig tudó, ám szellemileg teljesen ép Karsai Dánielnek.

Aztán feltehetőleg szóltak neki, hogy ez így nem teljesen kóser, mert az ilyen bunkó megszólások miatt az a látszat keletkezhet, mintha a Fidesz milliókkal kitömött megafonosai – de Szakács István mindenképp – érzéketlen tahók lennének. Szakács ezért meggondolta magát, és elnézést kért Karsai Dánieltől. „Az intenzív TikTok élőzés rosszat hozott ki belőlem, nem jó a mentális egészségemre. Ezért most egy jó darabig (talán örökre) visszavonulok a közéleti kommentártól!” – írta a Facebookon az ezek szerint már csak ex-megafonos Szakács. 

Utóbb még pontosította is a bocsánatkérést, mint írta, nagyon megbánta, amit mondott. „Hatalmas butaság volt, amit mondtam, sosem szabadott volna, és bárcsak vissza tudnám csinálni, de sajnos ezt már nem tehetem”. Szerinte egyáltalán nem mentség, hogy „egy TikTok-élőben és sok baloldali provokáció után” fordulhatott elő mindez. 

Vagyis, megint az van, ami szinte mindig, ha a Fidesz holdudvarához tartozó megmondóemberek rossz fát tesznek a tűzre, és olyat írnak, mondanak, amit utóbb nem tesznek ki az ablakba. A baloldal provokálta Szakács Istvánt és feltehetőleg a többi megmondóembert, akik kevésbé keresetlenül, de hasonló szellemben és színvonalon szoktak megnyilvánulni, leginkább a háború, a migráció és a gender kérdésében.

Szakács most visszavonul, minden bizonnyal azért, mert azok, akiktől idáig a pénzt kapta, úgy döntöttek, hogy tevékenysége már többet visz a Fidesztől, mint amennyit hoz a konyhára. Egy ilyen aljas és trágár megszólalás után ugyanis nehéz elhitetni a közvéleménnyel, hogy – amint azt Gulyás Gergely néhány évvel ezelőtt oly szépen megfogalmazta – a morális fölény a jobboldalon van. Mindemellett az is kérdésessé válhat, hogy aki orális szexre, valamint két doboz Xanax bevételére szólít fel egy gyógyíthatatlan beteget, az miként tudja képviselni a keresztény-konzervatív értékeket.

Szakács István körül tehát elfogyott a levegő, és ami egy fideszes megmondóember számára legalább ennyire fontos, a neki szánt pénznek is annyi. Az pedig még egy fideszes megafonostól sem várható el, hogy ingyen, kizárólag meggyőződésből hirdesse az igét. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom