Kósa Lajos nem beteg, csak lefogyott

Föld S. Péter 2024. szeptember 22. 07:50 2024. szept. 22. 07:50

Kósa Lajos szerint sokan aggódtak az egészségi állapotáért. Nincs okunk kételkedni a Fidesz alelnökének szavaiban, hősünk ugyanis az utóbbi hetekben jelentős mértékben lefogyott. 15 kiló ment le a csengeri örökösnő által megvezetett politikusról, ám szerencsére nem betegség, hanem épp ellenkezőleg, egészséges életmód van a fogyás hátterében. Nemrégiben a Hírklikk is írt arról, hogy Orbán Viktor is fogyásnak indult, igaz, ő a néhai Szovjetunió Vörös Hadseregében kipróbált módszerrel szabadult meg néhány fölösleges kilótól.

„Amikor valahova megyek, mindenki azzal kérdezget, hogy halálos beteg vagyok-e. Szeretném leszögezni: semmi bajom nincs, csak a választások után úgy döntöttem, itt az ideje belefogni az edzésbe" – mondta Kósa, akire állítása szerint nem a főnöke, Orbán Viktor, hanem a háziorvosa parancsolt rá azzal, hogy így tudja elkerülni a hosszabb távú egészségügyi problémákat.

Persze ettől még Orbánnak is lehetett hatása a fogyásra, mégpedig oly módon, hogy jó példával járt elő. Ezt maga Kósa sem tagadta, mint mondta, „örömmel láttam, hogy a főnök is elkezdett fogyókúrázni. Igaz, nem egyeztettünk, de régen beszéltünk róla, hogy addig nem halhatunk meg, amíg fel nem megyünk gyalog a Mont Blanc-ra, amihez viszont nem ártana, ha nem lennénk kövérek."

Orbán, ahogyan a már említett cikkben a Hírklikk is megírta, nem szereti a kövér tábornokokat. S bár Kósa jelenleg nem tábornok, csupán a Fidesz egyik alelnöke, tényleg hülyén venné ki magát, ha Orbán társaságában kövéren masíroznának fel a Mont Blanc tetejére.

Kósa a fogyókúrázás titkát is elárulta. Nincs semmi csodaszer, ugyanazt eszi, mint korábban, csak feleannyit, mint a fogyókúra előtt. Emellett a sportolást is újrakezdte, igaz, ő nem a főnöke által preferált nyeles vasgolyókkal kínozza magát, ennél emberibb módszert választott. „Öt kilométert futok, bár a tempóm még borzalmas, inkább nevezném kocogásnak. Régen rövidtávfutó voltam, sosem értettem, miért kellene az embernek hosszú kilométereket futnia, amikor ott az autó vagy a bicikli." (Ami azt illeti, és ezt már nem Kósa, hanem mi tesszük hozzá, az úszás is véleményes, hiszen már sok száz évvel ezelőtt feltalálták a hajót). A rövid beszámolóból nem derült ki, milyen gyakorisággal futja le Kósa az öt kilométert, mert még az atlétikában kevésbé járatos laikusok is tudják, mennyire nem mindegy, hogy valaki hetente, vagy évente ötször teljesíti az egyébként nem túlságosan megerőltető távot.

Az viszont kifejezetten előremutató, hogy Kósa és Orbán fogyását nem Magyar Péter színre lépése motiválta. A Tisza Párt elnöke ugyanis mindkét említett fideszesnél karcsúbbnak mondható, ahogy Orbán Viktor gúnyosan mondta, egy latte avokádó. Kósa azonban nem Magyar babérjaira tör, mielőtt fogyásnak indult, kizárólag az egészsége járt a fejében. „A slim fit nem az én világom”, utalt Magyarra Kósa, ő egyetlen szoros ruhát hajlandó elviselni, mégpedig amit a síruha alá vesz föl. Nagy bánatára ebben mégsem mehet be a parlamentbe, mert mint mondta, Kövér László agyvérzést kapna.

Utóbbi opcióba bele sem akarunk gondolni (ki fegyelmezné akkor a parlamenti ellenzéket) inkább az jár a fejünkben, hogy a Fidesz túlsúlyos embereinek fogyása mögött talán mégiscsak Magyar és a Tisza áradása állhat. Orbán Viktor Kötcsén ugyanis úgy fogalmazott, hogy megváltozott a belpolitikai erőtér, amit csakis úgy lehet érteni, hogy a Fidesz a korábbiaknál is komolyabb kihívásokkal kénytelen szembenézni. Márpedig egy szembenézéskor nem mindegy, hogy milyen alakot mutat a tükör.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom