Kövér ünnepi interjúja

Dr. Dávid Ferenc       2021. október 23. 07:26 2021. okt. 23. 07:26

„Miért gondoljuk azt, hogy nekünk a Nyugat az a mérce, amit el kell érni? Az elmúlt tíz évben kiderült, hogy – miniszterelnök úr szavaival élve – míg mi azt hittük, hogy Európa a jövőnk, addig valójában mi vagyunk Európa jövője. Már ha egyáltalán Európa méltóztatik üres kommunikációs fogások és konferenciázgatások mellett, érdemben is foglalkozni a saját jövőjével, és figyelmet fordítani ránk. Igaz, túlságosan nagy erők dolgoznak azon, hogy felszámolják Európát abban a formában, ahogy az elmúlt ezer évben létezett.” (Kövér László)

A fenti rövid részlet a Kövér Lászlóval készített ünnepi interjúból való. A házfelügyelőből történésszé avanzsált politikus 1956-ról, (Nagy Imréről), a 2006-os történésekről és napjaink politikai eseményeiről elmélkedik. Rengeteg valótlanság, mondhatni hazugság terheli az írást, ezekkel nem érdemes foglalkozni.

Az viszont lényeges, hogy az egyik legfontosabb közjogi méltóságunk – ki tudja hányadszor – megkérdőjelezi a nyugati demokrácia-felfogás létjogosultságát és a modern világban betöltött szerepét. Nem befolyásolja sarkos és hamis értékítéletében, hogy a szövetséges Németországban rendkívül izgalmas parlamenti választáson vannak túl és rendben folynak a koalíciós egyeztetések. Azt sem tartja példaértékűnek a mogorva Kövér doktor, hogy a szomszéd Ausztriában – korrupció gyanúja miatt – azonnali hatállyal távoznia kellett a kancellárnak, és a kormányfő-csere két (!) napon belül megoldódott. Arról nem is szólva, hogy a két német ajkú ország jóléti állam, békét és biztonságot garantál állampolgárainak. De Kövér szerint a magyaroknak nem ez kell, hanem valami egészen más, de, hogy pontosan mi, azt Kövér nem vázolja fel. 

Kövér is a Varga Judit-féle mantrát ismételgeti, aki szinte minden nap ránk zúdít valami borzalmas mozgalmi szöveget: „Soha nem volt még akkora tétje a parlamenti választásoknak, mint 2022-ben. Meg kell védenünk közös sikereinket nemcsak Brüsszeltől, de a hazai ellenzéktől is, akik mindent megpróbálnak majd lerombolni, amiért a magyar emberek keményen megdolgoztak. Nem fogjuk hagyni, hogy megint mindent elrontsanak és kiárusítsák az ország szuverenitását. Meg fogjuk védeni a családtámogatásokat, a nyugdíjakat, a munkát terhelő alacsony adókat és a rezsicsökkentés eredményeit!” Kövér ugyanezt a jól begyakorolt ostoba és zavaros szöveget adagolja nekünk az interjúban, a kérdező meg illedelmesen jegyzeteli a nemzet házmesterének szavait. 

Kövér a kontinentális szintű tárgyalásokat „konferenciázgatás”-nak gúnyolja, bizonyítva ezzel, hogy ő aztán tényleg nem híve az őszinte párbeszédnek, az eltérő vélemények ütköztetésének. Ebben az országban egy akarat van, az pedig a Fidesz-akarat, ami néhány volt joghallgató kényszerképzetén alapul. Ezt szajkózza Orbán, Varga és Kövér, ezt próbálja lenyomni a torkunkon a jobboldali lakájmédia. Hála Istennek, nem sok sikerrel, egyre többen és egyre hangosabban mondják, hogy elég volt a Kövér-féle demokrácia felfogásból!

A zord házfelügyelő Európa felszámolásáról beszél, és nem érzi, nem érti, hogy avittas mondatai és gondolatai a XXI. században értelmezhetetlenek. Interjújának befejező mondata is ezt igazolja „A Szovjetunió és a kommunizmus igája alól való szabadulás, amiért az ötvenhatos hősök küzdöttek, sajnos lehet, hogy csak gyönge kihívás volt ahhoz képest, amivel az előttünk álló évtizedekben kell megküzdenünk. De „ha Isten velünk, kicsoda ellenünk?” Még van választásunk, ne hagyjuk magunkat!”

Nekünk nincs választásunk, nekünk csak egy lehetőségünk és feladatunk van: a lehető leggyorsabban eltávolítani a hatalomból Kövér Lászlót és eszmetársait!