Lehúzhatja a rolót a Spar: Bayer Zsolt többé nem vásárol náluk!

Föld S. Péter 2024. szeptember 29. 07:15 2024. szept. 29. 07:15

​​​​​​​„Normális magyar ember mától be ne tegye a lábát egy SPAR-ba. Drágák is, szarok is, ráadásul aljas gazemberek!” Ezt írta a Fidesz 5-ös számú tagkönyvének tulajdonosa az egykor szebb napokat látott, polgári újságként működő Magyar Nemzetben. A magyar sajtó e neves kirekesztőjének azért durrant el az agya, mert a Spar jogi útra terelte azt a büntetést, amelyet az egyik vidéki üzletére szabott ki a magyar bíróság, amiért nem feleltek meg az akkor érvényben lévő árstop-rendeletnek. Az EU bírósága azonban a Sparnak adott igazat, mert szerintük a büntetés alapjául szolgáló rendelet ellentétes (volt) az uniós joggal. 

Az EU bírósága is megkapta a magáét Bayertől, aki, úgy is, mint a keresztény-konzervatív-polgári újságírás felkent papja, azt írta róluk, hogy e testület „aljas és gátlástalan gazemberekből áll, akik politikai furkósbotként működnek”. Szerinte ezekkel a „rohadékokkal nem tudunk mit kezdeni”, de – és ez igen jó hír a magyar családoknak – nincs ok az aggodalomra, mert „ennek is majd eljön az ideje." 

Tehát nemcsak a Spar, hanem az EU bírósága is retteghet Bayer haragjától. Hősünk ugyan nem részletezte, hogy mi lesz a rohadékokkal, ha majd eljön Bayerék ideje, de nem szeretnénk a helyükben lenni. Még az sem kizárt, hogy rájuk küldi a békemenetet, azok pedig, mint tudjuk, nem ismernek kíméletet: náluk hitelesebben senki sem tudja világgá kürtölni Orbán Viktor alfeléből, hogy nem leszünk gyarmat. 

Az EU bírósága messze van tőlünk, vagyis biztonságos távolságra Bayerék haragjától, a Spar Magyarország azonban nem tud hová menekülni – számos boltja van az országban, amelyekbe Bayer és esetleges követői többé nem teszik be a lábukat. Nagy fenyegetés ez a Sparnak, még a csőd sem kizárt, ha Bayer követőkre talál és mások is csatlakoznak a bojkottjához. 

Nem volna persze meglepő, ha a Spar a szükségből erényt kovácsolna, és a jövőben Bayerrel hirdetné magát: Például így: „Vásároljon nálunk, a mi üzleteinkben biztosan nem találkozhat Bayer Zsolttal!" Egy ilyen felhívás bizonyára hatásos lenne, különösen, ha Bayer barátai, elvtársai és rokonai is vele tartanak. Például Bayerné – akiről jogerősen mondta ki a Kúria, hogy nem rágalom, ha azt írják róla, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatójaként versenyeztetés nélkül, áron alul adott el vérplazmát magáncégeknek – szintén bojkottálná a Spar szolgáltatásait.

Vegyük észre ugyanakkor, hogy Bayer bojkott-felhívása mögött több van, mint ami elsőre látszik. „Normális magyar ember mától be ne tegye a lábát egy SPAR-ba!" fújta meg a kürtöt a Kurír, a Népszabadság és a 168 óra egykori munkatársa. Ami választ ad arra a sokakat régóta foglalkoztató kérdésre, hogy ki a magyar. Orbán Viktor már évekkel ezelőtt letette a garast a maga véleménye mellett, amikor kijelentette: az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz. De idézhetnénk egy másik bajkeverőnek, Patrubány Miklósnak, a Magyarok Világszövetsége elnökének definícióját, aki szerint magyar az, akinek fáj Trianon. Mostantól a magyarság fogalma – ajánljuk a Kásler Miklós vezette Magyarságkutató Intézet figyelmébe – új elemmel gazdagodott. Ettől kezdve onnan lehet tudni, hogy valaki normális és magyar (de legalábbis valamelyik a kettő közül), hogy nem vásárol a Sparban. 

Még az is elképzelhető, hogy Bayer ötletét továbbgondolva, mindenkinek, aki magyar szeretne maradni, nyilatkoznia kellene, hogy ősei, négy felmenőig visszamenőleg, soha nem vásároltak a Sparban.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom