Orbán ma reggel ismét csak ígérgetni tudott a Kossuth Rádióban!

Tóth Bertalan 2020. november 20. 13:02 2020. nov. 20. 13:02

Szögezzük le: az, hogy a kormány már előre vakcinát rendel, jó dolog. Bízzunk benne, hogy az oltóanyag minél hamarabb elkészül, és elérhető lesz mindannyiunk számára! De ezzel a feladat nincs megoldva!

A járvány ugyanis most terjed, az emberek most halnak meg! Most van naponta több ezer új fertőzött, újabb és újabb leépítések történnek, a korábban munkanélkülivé vált tízezreknek már lejárt vagy most jár le az álláskeresési támogatási időszak úgy, hogy esélyük sincs az elhelyezkedésre.

Miért nem hallottunk konkrét és azonnali lépésekről? Mélyül az egészségügyi válság és egyre mélyebb a szociális válság! Miért nem lép az egészségügyi büdzsé növelése érdekében, miért nem növeli meg a szociális ágazatban dolgozók juttatását és miért sanyargatja az önkormányzatokat? Tettekre van szükség, most‼

– Kezdjék meg az azonnali és tömeges tesztelést, szigorú kontakt-kutatást!

– Adjanak 100 százalékos táppénzt azoknak, akik a háziorvos által igazoltan koronavírusos tüneteket mutatnak és karanténba kerülnek! Ez visszaszorítaná a járvány terjedését, mert az emberek nem félnének a kisebb összegű táppénztől és nem mennének betegen dolgozni!

– Adjanak 80 százalékos bértámogatást a munkahelyek megőrzése érdekében!

– Növeljék meg az álláskeresési támogatás összegét havi nettó 100 ezer forintra, és folyósítsák ezt kilenc hónapig azoknak, akik elveszítették a munkahelyüket!

– Duplázzák meg a családi pótlékot, a családtámogatást, a GYES és a GYET összegét!

– Adjanak tisztes megélhetést biztosító nyugdíjat minden idős embernek!

Elég a hitegetésből! Elég a fideszes tétlenségből, az üres dumákból! Az embereknek most van szükségük a segítségre!