Próbaidőre vette vissza az Operettszínház korábban kirúgott színészét

HírKlikk 2024. augusztus 25. 18:42 2024. aug. 25. 18:42

Kétkedve adott egy második esélyt az Operettszínház vezetése annak a Sándor Péternek, akit botrányos viselkedése miatt márciusban elbocsátottak a társulattól. A 200 első randi című sorozatból is ismert színész korábbi kilenc szerepe helyett szeptembertől csak kettőt vehet vissza.

A Nagymező utcai teátrum ajánlata – mely szerint Sándor Péter újra színpadra léphet – abban az esetben érvényes és folyamatos, amennyiben a művész betartja az emberi méltóság tiszteletének, valamint a közösségi létezésnek alapvető normáit” – olvasható az intézmény közleményében.

Sándor Péter márciusi kirúgása a nézők körében hatalmas felháborodást keltett. Még petícióban is követelték visszatérését.  Úgy látszik, mindez hatásos volt, és az Operett vezetősége is belátta, adniuk kell még egy esélyt Péternek. Az Operettszínházban kevés a fiatal férfi színész, és nemigen tudták pótolni sem Pétert sem az utána felmondó Kerényi Miklós Mátét sem – mesélte a Blikknek egy, a teátrumhoz közelálló forrás.

A lap információi szerint az egyeztetések annyira titokban folytak a művésszel, hogy az Operettszínház többi tagja sem tudott semmit. Ők nagyjából egy hónappal ezelőtt, az egyik koncerten értesültek a hírről. A pozitív fordultra mindenesetre nagy szüksége volt a színművésznek, aki traumaként élte meg kirúgását. Úgy érezte valóságos karaktergyilkosság folyik ellene, s emiatt néhány vendégszereplés mellett, nem igen kapott munkát. A sok stressz az egészségére is kihatott, nemrég immár harmadszor kellett megoperálni a gyomrát.

 Az elmúlt hat hónap bizonyos értelemben megviselt, ezt megpróbáltam nem mutatni a külvilág felé, de nyilvánvalóan minden normális embert megvisel egy ilyen döntés. fogalmazott a napokban a Mokkának adott interjújában Sándor Péter.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom