Tizenhat év börtönre ítélték az édesapját megfojtó karcagi férfit

HírKlikk 2024. október 16. 18:10 2024. okt. 16. 18:10

A Szolnoki Törvényszék első fokon 16 év börtönre ítélte az édesapját 2021. szeptemberben megfojtó karcagi férfit – közölte a Szolnoki Törvényszék.

A 36 éves férfit emberölés, életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntette miatt, halmazati büntetésül ítélték 16 év börtönre és 10 évre eltiltották a közügyektől is – tájékoztattak.

A férfi rendszeresen bántalmazta az édesapját egy esetben közvetlen életveszélyes sorozatbordatörést, egy esetben ujjcsonttörést okozva neki. Végül 2021. szeptember 3-án este nyolc óra körül karcagi otthonában, dulakodás közben megfojtotta az édesapját – írták.

Az ügyben 2023. február 17-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék kilenc tárgyalást tartott, majd az utolsón, 2024. október 3-án ítéletet hozott – olvasható.

A közlés szerint az ügyészség tudomásul vette a döntést, a vádlott és védője azonban felmentésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom