Csirkemell különleges bundában

Valentin 2019. szeptember 21. 07:01 2019. szept. 21. 07:01

Ettől a különleges bundázástól nem szárad ki a csirkemell és varázslatos ízélményben lehet részünk.

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 200 g túró
  • 160 g liszt
  • 3 tojás
  • 1 tk só
  • 200 ml tej
  • olaj

 

Elkészítése:

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. A túrót összekeverjük a tejjel, a tojások sárgájával, sóval, és a liszttel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd összekeverjük a túrós masszával.

Olajat hevítünk, a csirkemellet először kevés lisztben megforgatjuk majd a túrós masszában mártjuk. A forró olajban lassú tűzön szép pirosra sütjük.

A kisült szeleteket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.