Csomboros húsgombócleves
|
2015. június 5. 01:41
2015. jún. 5. 01:41
Különleges fűszerezésű leves.
Hozzávalók: 4 személyre
A LEVES
- 1 cikk zeller
- 1 nagyobb petrezselyemgyökér
- 2-3 közepes sárgarépa
- 1 kicsi csirke vagy 1-1,5 kg sertés orjacsont
- só
- 1 kávéskanál egész bors
A HÚSGOMBÓC
- só
- 1 kis csokor petrezselyem zöldje
- 1 kis csokor friss vagy 1 kávéskanál szárított csombor
- 30 dkg darált sertéshús
- fehér bors
Elkészítés:
A LEVES
ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc - FŐZÉS: 1-1,5 óra - Megmossuk a húst, és szükség szerint feldaraboljuk. Egy fazékba rakjuk, öntünk rá hideg vizet, beleszórjuk a borsot, és nagyon kicsi lángon elkezdjük főzni. A képződő habot leszedjük. Amikor már félig puha a hús, hozzárakjuk a meghámozott és nagyobb darabokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert. Ízlés szerint sózzuk, és továbbra is kis lángon tartva készre főzzük. - (A hozzávalók ára négy személyre 2015 februárjában: 1900 Ft)
A HÚSGOMBÓC
Miközben a leves fő (lásd külön alreceptben), a darált húst összegyúrjuk a felaprított friss vagy az elmorzsolt szárított csomborral, valamint a finomra vágott petrezselyem zöldjével, és sóval meg őrölt fehér borssal fűszerezzük. Kiskanállal beleszaggatjuk a fővő levesbe, és lassú tűzön kiforraljuk.
A LEVES
- 1 cikk zeller
- 1 nagyobb petrezselyemgyökér
- 2-3 közepes sárgarépa
- 1 kicsi csirke vagy 1-1,5 kg sertés orjacsont
- só
- 1 kávéskanál egész bors
A HÚSGOMBÓC
- só
- 1 kis csokor petrezselyem zöldje
- 1 kis csokor friss vagy 1 kávéskanál szárított csombor
- 30 dkg darált sertéshús
- fehér bors
Elkészítés:
A LEVES
ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc - FŐZÉS: 1-1,5 óra - Megmossuk a húst, és szükség szerint feldaraboljuk. Egy fazékba rakjuk, öntünk rá hideg vizet, beleszórjuk a borsot, és nagyon kicsi lángon elkezdjük főzni. A képződő habot leszedjük. Amikor már félig puha a hús, hozzárakjuk a meghámozott és nagyobb darabokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert. Ízlés szerint sózzuk, és továbbra is kis lángon tartva készre főzzük. - (A hozzávalók ára négy személyre 2015 februárjában: 1900 Ft)
A HÚSGOMBÓC
Miközben a leves fő (lásd külön alreceptben), a darált húst összegyúrjuk a felaprított friss vagy az elmorzsolt szárított csomborral, valamint a finomra vágott petrezselyem zöldjével, és sóval meg őrölt fehér borssal fűszerezzük. Kiskanállal beleszaggatjuk a fővő levesbe, és lassú tűzön kiforraljuk.