Ha tél, akkor forralt bor
|
2022. december 1. 15:00
2022. dec. 1. 15:00
A forralt bor a legnépszerűbb lélekmelegítő téli italunk. Készíthetjük vörös- vagy fehérborból is, de mindenképpen jó minőségű bort használjunk.
Hozzávalók:
- 7,5 dl bor
- 1 darab narancs
- 8 darab szegfűszeg
- 2 darab fahéj
- 2 darab ánizs
- 2 ek cukor opcionális citrom
Elkészítés:
Karikázzuk fel a narancsot (és a citromot). Rakjuk az összes hozzávalót egy lábasba, kezdjük el melegíteni a bort. A cukrot vagy mézet annak megfelelően tegyük bele, hogy milyen fajta bort választottunk. Tegyük rá a fedőt, kis lángon főzzük, ha már gyöngyözik a bor, kapcsoljuk le alatta a lángot, nem szabad forrnia.
Tálalásnál kivehetjük a fahéj-, ánizs-, szegfűszegdarabokat a borból, de a hangulat kedvéért az se baj, ha benne maradnak. Ha szeretjük, szeleteljünk pluszban narancsszeleteket, és arra öntsük a forralt borunkat.