Kacsamáj roston, grillezett almával
|
2015. november 23. 07:10
2015. nov. 23. 07:10
Előételnek vagy könnyű főételnek is kiváló.
Hozzávalók: 4 személyre
- olaj a sütéshez
- só
- 1 csipet gyömbér
- 1 csipet fahéj
- 4 alma
- 2 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál rozmaring
- 60 dkg kacsamáj
Elkészítés:
A kacsamájat a rozmaringgal együtt két napra fokhagymás tejbe áztatjuk. Héjastól vastagabb karikákra szeleteljük az almákat, a magházukat kiszúrjuk. Megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal és gyömbérrel, azután nagyon kevés olajon megpirítjuk, és tálalásig félretesszük. A kacsamájról felitatjuk a nedvességet, nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, majd az alma sütése után visszamaradt zsiradékban megsütjük. A grillezett almakarikákkal tálaljuk.
- olaj a sütéshez
- só
- 1 csipet gyömbér
- 1 csipet fahéj
- 4 alma
- 2 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál rozmaring
- 60 dkg kacsamáj
Elkészítés:
A kacsamájat a rozmaringgal együtt két napra fokhagymás tejbe áztatjuk. Héjastól vastagabb karikákra szeleteljük az almákat, a magházukat kiszúrjuk. Megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal és gyömbérrel, azután nagyon kevés olajon megpirítjuk, és tálalásig félretesszük. A kacsamájról felitatjuk a nedvességet, nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, majd az alma sütése után visszamaradt zsiradékban megsütjük. A grillezett almakarikákkal tálaljuk.