Mangókrém
|
2016. június 24. 08:10
2016. jún. 24. 08:10
Mutatós desszert.
Hozzávalók: 4 személyre
- 5 dl tejszín
- 15 dkg cukor
- 8 tojássárgája
- 3 mangó
- 1 narancs
- 20 dkg babapiskóta
Elkészítés:
A babapiskótát összemorzsoljuk, belereszeljük a narancs héját, és belecsavarjuk a levét is. Megpucoljuk és kimagozzuk a mangókat, botmixerrel pürésítjük a gyümölcs húsát. A tojássárgájákat a cukorral habosra verjük, hozzáöntjük a tejszínt és a mangópürét. Egy lábosban vizet forralunk, ráhelyezünk egy habüstöt, beleöntjük a pürét, és körülbelül 10 percig kavargatjuk a vízgőz fölött. Ezután kihűtjük, tejszínhabbal kicsit lazítunk az állagán. Tálaláskor a kehely aljára helyezzük a narancsos babapiskótát, erre a krémet, a tetejére pedig gyümölcsdarabokat teszünk. Díszítésként mentalevelet javasolunk.
- 5 dl tejszín
- 15 dkg cukor
- 8 tojássárgája
- 3 mangó
- 1 narancs
- 20 dkg babapiskóta
Elkészítés:
A babapiskótát összemorzsoljuk, belereszeljük a narancs héját, és belecsavarjuk a levét is. Megpucoljuk és kimagozzuk a mangókat, botmixerrel pürésítjük a gyümölcs húsát. A tojássárgájákat a cukorral habosra verjük, hozzáöntjük a tejszínt és a mangópürét. Egy lábosban vizet forralunk, ráhelyezünk egy habüstöt, beleöntjük a pürét, és körülbelül 10 percig kavargatjuk a vízgőz fölött. Ezután kihűtjük, tejszínhabbal kicsit lazítunk az állagán. Tálaláskor a kehely aljára helyezzük a narancsos babapiskótát, erre a krémet, a tetejére pedig gyümölcsdarabokat teszünk. Díszítésként mentalevelet javasolunk.