Tejfölös sültcékla-saláta
|
2015. május 27. 07:10
2015. máj. 27. 07:10
Előételnek és köretnek is tökéletes.
Hozzávalók: 4 személyre
- őrölt bors
- só
- 1 teáskanál tárkonyecet
- 1 csokor tárkony
- 2 dl zsíros tejföl
- 2 lila hagyma
- 1 dl balzsamecet
- étolaj
- 15 cékla
Elkészítés:
A céklákat bő vízben héjastul puhára főzzük, meghámozzuk, majd negyedekre vágjuk. Kiolajozott tepsibe téve sózzuk és borsozzuk, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és összekeverjük a vékony csíkokra vágott lila hagymával. A tepsiben az egészet jól megsütjük, karamellizáljuk, de figyeljünk, nehogy odaégjen. A tejfölt összekeverjük az ecettel meg egy evőkanálnyi durvára vágott friss tárkonnyal, és közvetlenül a tálalás előtt rákanalazzuk a céklára.
- őrölt bors
- só
- 1 teáskanál tárkonyecet
- 1 csokor tárkony
- 2 dl zsíros tejföl
- 2 lila hagyma
- 1 dl balzsamecet
- étolaj
- 15 cékla
Elkészítés:
A céklákat bő vízben héjastul puhára főzzük, meghámozzuk, majd negyedekre vágjuk. Kiolajozott tepsibe téve sózzuk és borsozzuk, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és összekeverjük a vékony csíkokra vágott lila hagymával. A tepsiben az egészet jól megsütjük, karamellizáljuk, de figyeljünk, nehogy odaégjen. A tejfölt összekeverjük az ecettel meg egy evőkanálnyi durvára vágott friss tárkonnyal, és közvetlenül a tálalás előtt rákanalazzuk a céklára.