Tejszínes dinnyeleves

Valentin 2020. augusztus 5. 08:33 2020. aug. 5. 08:33

Finom, ínycsiklandó hideg leves, amelynek az íze felülmúlhatatlan, forró nyári napokon sokkal frissítőbb és sokkal jobb mint bármilyen fagylalt.

Hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg görögdinnye (tisztított, magozott)
  • 10 dkg virágméz
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 5 dkg mazsola
  • 2 dl növényi habtejszín 
  • 0.5 citromból nyert citromlé 
  • 2 szál menta

 

Elkészítése:

A dinnyét kivágjuk a héjából, és kimagozzuk. Turmixgépbe tesszük, és pépesítjük. Egy lábosba beletesszük a mézet, a mazsolát, a vörösbort, és a leöblített, lecsepegtetett és aprított mentát, kevergetve felmelegítjük, ameddig elolvad a méz. Hozzáöntjük a görögdinnyepürét, és a forrástól számítva, pár percig főzzük.

Lehúzzuk a tűzről a lábost, és nagyjából öt percig hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a habtejszínt. Kihűtjük, és a hűtőbe betesszük.

Hidegen tálaljuk.