Tejszínes dinnyeleves
|
2020. augusztus 5. 08:33
2020. aug. 5. 08:33
Finom, ínycsiklandó hideg leves, amelynek az íze felülmúlhatatlan, forró nyári napokon sokkal frissítőbb és sokkal jobb mint bármilyen fagylalt.
Hozzávalók / 4 adag
- 1 kg görögdinnye (tisztított, magozott)
- 10 dkg virágméz
- 1 dl száraz vörösbor
- 5 dkg mazsola
- 2 dl növényi habtejszín
- 0.5 citromból nyert citromlé
- 2 szál menta
Elkészítése:
A dinnyét kivágjuk a héjából, és kimagozzuk. Turmixgépbe tesszük, és pépesítjük. Egy lábosba beletesszük a mézet, a mazsolát, a vörösbort, és a leöblített, lecsepegtetett és aprított mentát, kevergetve felmelegítjük, ameddig elolvad a méz. Hozzáöntjük a görögdinnyepürét, és a forrástól számítva, pár percig főzzük.
Lehúzzuk a tűzről a lábost, és nagyjából öt percig hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a habtejszínt. Kihűtjük, és a hűtőbe betesszük.
Hidegen tálaljuk.