Vajgaluskás gombaleves

Valentin 2021. október 22. 16:16 2021. okt. 22. 16:16

Alig fél óra alatt összedobható, és jó eséllyel mindenki szereti. Hagyományos recept, ami visszahozza a gyerekkorod ízeit.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperke
  • 2 db répa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • petrezselyem
  • pirospaprika
  • só, bors
  • olaj
  • liszt

 

A galuskához:

  • 2 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 1 tk vaj


Elkészítés:

A gombákat megtisztítjuk, megpucoljuk, majd egyforma darabokra vágjuk. A felaprított hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, és fedő alatt hagyjuk párolódni. Ha a gomba levet eresztett, beletesszük a felkarikázott répát és fehérrépát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük vízzel az egészet. Lassú tűzön addig főzzük a levest, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, közben pedig pirospaprikás rántást készítünk, amit pár perccel a befejezés előtt hozzáadunk a leveshez. A galuskához összekeverjük a tojást annyi liszttel, hogy sűrű tésztát kapjunk, majd hozzáadjuk a puha vajat és egy csipet sót is. A forrásban lévő levesbe szaggatjuk, és egy-két perc alatt készre főzzük a galuskákat, miközben a levesbe szórjuk a friss, aprított petrezselymet is.