Zselici leves
|
2017. június 1. 16:46
2017. jún. 1. 16:46
Rendkívűl laktató, gazdag levesköltemény. Önálló fogásként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
15 dkg szárnyasmáj,
12 dkg liszt,
15 dkg borjúhús,
1 köteg kapor,
15 dkg sertéshús,
1 fej vöröshagyma,
15 dkg csirkecomb,
3 dl tejföl,
10 dkg sárgarépa,
4 dkg só,
10 dkg petrezselyem,
őrölt bors,
10 dkg gomba,
8 dkg zsír,
1 köteg petrezselyemzöld.
Elkészítés:
A csontból csontlevet főzünk, a húsokat, zöldségeket kockára, a hagymát, a szárnyasmájat apróra, a petrezselyem- és kaporzöldet finomra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
A zsírban megpirított hagymához adott húskockákat tovább pirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük, kevés csontlével felengedve félpuhára pároljuk. Csontlével felöntjük, hozzátesszük a gombát, a szárnyasmájat, a kaprot és a petrezselyemzöldet.
Világos rántással berántjuk, felforraljuk, és tejföllel finomítjuk. Zsemlegombóc levesbetéttel tálaljuk.
Forrás: somogy.hu
15 dkg szárnyasmáj,
12 dkg liszt,
15 dkg borjúhús,
1 köteg kapor,
15 dkg sertéshús,
1 fej vöröshagyma,
15 dkg csirkecomb,
3 dl tejföl,
10 dkg sárgarépa,
4 dkg só,
10 dkg petrezselyem,
őrölt bors,
10 dkg gomba,
8 dkg zsír,
1 köteg petrezselyemzöld.
Elkészítés:
A csontból csontlevet főzünk, a húsokat, zöldségeket kockára, a hagymát, a szárnyasmájat apróra, a petrezselyem- és kaporzöldet finomra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
A zsírban megpirított hagymához adott húskockákat tovább pirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük, kevés csontlével felengedve félpuhára pároljuk. Csontlével felöntjük, hozzátesszük a gombát, a szárnyasmájat, a kaprot és a petrezselyemzöldet.
Világos rántással berántjuk, felforraljuk, és tejföllel finomítjuk. Zsemlegombóc levesbetéttel tálaljuk.
Forrás: somogy.hu