A KDNP-t és Farkas Flóriánt is hadrendbe állította a Fidesz az oltásellenes ellenzékkel szemben

Föld S. Péter 2021. április 16. 09:23 2021. ápr. 16. 09:23

Nacsa Lőrinc szerint az oltásellenes baloldal folytatja az emberek elbizonytalanítását az oltóanyagokkal szemben. A KDNP frakciószóvivője ezt a kijelentését azzal támasztotta alá, hogy Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője és Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője az ATV-ben azt mondta: a kínai Sinopharm vakcina nem hatékony. A Lungo Drom Farkas Flórián oltakozása alkalmából pedig közleményt adott ki, amelyben az olvasható, hogy „a cigányság nyugtalanul szemléli a balliberális ellenzék viszonyulását a járványkezelés kérdéséhez”. Farkasék szerint a cigányság elvárja, hogy „a baloldal ne akadályozza a magyarok egészségének megóvásában folytatott eredményes járványkezelési tevékenységet”.

Mindezt a Hír TV riportjából tudjuk, ők nyitották fel a szemünket, hogy bemutassák a baloldal mesterkedéseit, valamint azt, hogy ezeknek az ördögi praktikáknak nincs esélyük, hiszen a nemzetnek olyan nagyjai vesznek részt a leleplezésükben, mint Nacsa Lőrinc, vagy éppen a makulátlan moráljáról elhíresült Farkas Flórián.

Nacsa Lőrinc megnyilatkozásával nem foglalkoznánk különösebben, mert abszolút nem releváns, amit a KDNP mond. Mérhetetlenül alacsony, nulla százalékos támogatottságú, gyakorlatilag a Fidesz farvizén evező pártról van szó, amelynek – legismertebb arcának, Semjén Zsolt pártelnöknek – tevékenysége leginkább az éjszaka leple alatt, szakmai és társadalmi viták mellőzésével kialakított törvényjavaslatok benyújtásában merül ki. Ezen kívül, jelen állás szerint még 67 milllliárd forintot eltapsol a kormány a svédországi vadászkalandjai kapcsán is ismertté vált pártelnök hobbijára, a vadászati világkiállításra. Más értékelhető megnyilvánulást velük kapcsolatban még a legnagyobb igyekezet mellett is képtelenség volna felmutatni. Ezért kell most a KDNP-nek is rárepülnie a Fidesz által meghirdetett kampányra, amelynek lényege, hogy az ellenzék oltásellenes. Ami természetesen nem igaz, ebben tehát nem tévednek, hanem szándékosan hazugságokat terjesztenek. Aki a kínai vakcina használatával kapcsolatban óvatosságra inti a magyar embereket, az nem az oltások ellen van, hanem az a véleménye, hogy az EU által jóvá nem hagyott, független, a politika nyomásától nem sanyargatott szakemberek véleményét figyelmen kívül hagyó oltóanyaggal csínján kell bánni.

Olyan ez, mintha valaki azt mondja egy futballmeccsről, hogy pocsék volt. Ez nem azt jelenti, hogy az illető nem kedveli a futballt, hanem épp ellenkezőleg: annak a jelzése, hogy szereti a futballt, és meg tudja különböztetni a jó focit a rossztól, a színvonalat a színvonaltalanságtól.

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke más tészta, ő bármikor, bármire képes és hajlandó. Most például arra, hogy a Lungor Drom által jegyzett, és nyilán általa fogalmazott közleményben azt állítsa, hogy „a járvány legnehezebb időszakában a cigányság nyugtalanul szemléli a balliberális ellenzék viszonyulását a járványkezelés kérdéséhez.”  Még azt is mondta a Híd a jövőbe program milliárdjainak elszámolásával máig adós Farkas, hogy „a cigányság elvárja, hogy a baloldal ne akadályozza a magyarok egészségének megóvásában folytatott eredményes járványkezelési tevékenységet.”

Farkas Flórián szerint tehát ma az a cigányság legnagyobb gondja, hogy az ellenzék oltásellenes, és nem jól viszonyul a járványkezeléshez. Egyébként minden rendben van a magyarországi cigányokkal, köszönik, jól vannak, minden cigányembernek van munkája, jó fizetéssel, a lakhatásuk is megoldott, a társadalomba pedig nagyon szépen beilleszkedtek. Minden jó lenne tehát, ha nem volna az oltásellenes baloldal. Mert tényleg úgy van, ha az ember megkérdez egy cigányembert Borsodban, vagy bárhol az országban, hogy mi az, ami nyugtalanítja, tízből tíz és fél azt válaszolja, hogy az oltásellenes baloldal mesterkedései miatt vannak álmatlan éjszakái. Nem azért, mert nem tudja, hogy másnap mit ad enni a gyerekeinek, lesz-e munkája, pénze, megélhetése, hanem az, hogy a baloldal oltásellenes, ezért elvárja tőlük, hogy hagyjanak fel ezzel a tevékenységgel, és legyenek ők is olyanok, mint Orbán Viktor és kormánya: kedvesek és barátságosak a cigányemberekhez. Emellett, a Fideszhez hasonlóan, tegyenek meg mindent, hogy Magyarországon minden cigányember olyan anyagi biztonságban éljen, mint Farkas Flórián, aki más cigányemberekhez hasonlóan, szintén nagyon aggódik az oltásellenes baloldal praktikái miatt.