A tárca határozottan cáfolja, hogy a kormány rá akarja tenni a kezét a hosszútávú megtakarításokra

HírKlikk 2024. szeptember 3. 18:25 2024. szept. 3. 18:25

A Nemzetgazdasági Minisztérium határozottan cáfolja és visszautasítja azokat a megalapozatlan híreszteléseket és vádakat, miszerint a kormány rá akarja tenni a kezét a hosszútávú megtakarításokra, többek közt a nyugdíjmegtakarításokra – olvasható a tárca közleményében.

„A baloldal és a hozzá köthető álcivil szervezetek minden valóságalapot nélkülöző megnyilvánulásaival szemben a valóság az, hogy a Gazdasági Kabinet által 2024. augusztus 28-án tárgyalt javaslat tovább erősítheti a megtakarítók önrendelkezési szabadságát" – olvasható az ATV által szemlézett közleményben.

A kidolgozás alatt lévő koncepció ugyanis mindössze azon lehetőség megteremtését célozza, hogy az érintett egyén – szigorúan saját döntése alapján – adómentesen használhassa fel megtakarítását otthonteremtés céljából is. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a kormány célja ezzel az, hogy az öngondoskodási célok között alternatívaként az otthonteremtés is megjelenjen. Az emberek önrendelkezési joga tehát nem csorbul, sőt „extra” lehetőséggel tovább bővülhet. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium felszólítja a baloldali politikusokat és az olyan álcivil szervezeteket, mint például a Nyugdíjas Parlament, hagyjanak fel a hangulatkeltéssel. Mint írták, „ne akarják elvenni annak lehetőséget a megtakarítással rendelkezőktől, hogy szabadon eldönthessék, öngondoskodási célból felhasználják-e hosszú távú megtakarításukat otthonteremtésre". 

Forrás: ATV/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom