Bayer öngólja

Dr. Dávid Ferenc       2021. április 8. 13:41 2021. ápr. 8. 13:41

A látszatparlamenttel kendőzött orbáni önkényuralom első számú csahosa (B. Zsolt) szolidaritást kifejező aláírásgyűjtésbe kezdett Petry Zsolt mellett. Az ötös számú Fidesz tagkönyv tulajdonosa saját megfontolásból vagy utasításra – a sajtó- és véleményszabadság elkötelezett híveként – arra kér minden jóérzésű magyar embert, hogy aláírásával csatlakozzon a mozgalomhoz.

Nem lepődtem meg a véresszájú budavári ingatlannepper kezdeményezésén és kíváncsi voltam arra, hogy kik lesznek az első követői. Helyszűke miatt, csak a legismertebbek nevét teszem közzé: Apáti Bence, Bencsik András, Gajdics Ottó, Jeszenszky Zsolt, Pilhál Tamás, Velkovics Vilmos. Bayer Zsolt akcióját és a fenti névsort látva, rögtön arra gondoltam, hogy olyan papírt/dokumentumot/felhívást, amelyet ezek a jól tartott sajtószolgák jegyeznek, futballszerető és éleslátású ember nem írhat alá.

Bayer jóérzésű magyar embereket hív harcba, szélsőségbe hajló törekvéseit megtévesztett szurkolók százaival és ezreivel akarja legitimálni. Bayer sunyi csibész, hiszen Hrutka „Rudi” János Tv2-től való – hivatalos indok nélküli – eltávolításakor lapított, mint bélsár a fűben. „Rudi” érdekében egy szót sem szólt a békemenetes hős, pedig a Spiler TV kommentátora itt él velünk, Budapesten, és egy magyar cég alkalmazottjaként mondtak fel neki azonnali hatállyal.

A Fidesz első számú verbális korbácsosa nem elégedett meg a petíció elindításával, az április 8-i Magyar Nemzetben folytatta üzelmeit. Amitől féltem, bekövetkezett:

– először egyszerűen leszarozza a Hertha BSC kollektíváját, amelynek tagja Dárdai Pál is. Ezt követően „lekutyázza” Vera Jourová asszonyt, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnökét;

– nyilvános szereplésre szólítja fel Dárdai Pált, a Hertha vezetőedzőjét: „Azt gondolom, Dárdainak illik majd valamit mondania, és az a valami nemigen lehet más, mint a szolidaritás Petryvel.” B. Zsolt nem tudja, hogy a szolidaritás belülről fakad, és azzal sincs tisztában a budavári skribler, hogy Dárdai autonóm lény, és nincs szüksége Bayer közvetítésére, felszólítására. Majd eldönti, hogy miként cselekszik;

– Petry Zsolt sorsának kedvezőtlen alakulását Gulácsi Péter nyakába akarja varrni, mondván, hogy „az egész lavina elindítója, a „bátor” Gulácsi Péter, aki nem mellesleg a magyar válogatott első számú kapusa is.” Gulácsi Péter néhány bekapott gólban biztosan hibás, de, Petry elbocsátásáért semmilyen felelősség nem terheli. Köztudott, hogy a Hertha volt kapusedzője bonyolódott bele a „Gulácsi ügybe”, de ezt a Magyar Nemzet legfőbb hazudozója elhallgatja.

Korábbi írásomban abszurd megoldásként említettem, hogy hívják haza a magyar válogatotthoz kapusedzőnek Petry Zsoltot! És mit ad Isten: Bayer megfogadta tanácsomat, és máris Budapestre csábítja a trénert. Én tovább megyek egy még bolondabb ötlettel: felsőbb utasításra, távolítsák el Gulácsi Pétert a válogatottból, és állítsák a kapuba az 54 éves Petryt! Egy biztos: rögtön nőni fog a kapott gólok és az öngólok száma. Vigyázat: ha Bayer és cimborái a szurkolókat Gulácsi ellen hangolják, könnyen elérhetik, hogy Péter lemondja a válogatottságot. Bayer lehet, hogy ettől boldog lenne, de mi – a foci szerelmesei – nem annyira.

Bayer utolsó megjegyzésével azonban maradéktalanul egyetértek: „Úgyhogy nagyon figyeljünk a jövőben. Izgalmas idők jönnek a fociban is. Megtoldom azzal, hogy a magyar labdarúgó válogatott nyerjen sok meccset, Bayer Zsolt és csapattársai pedig minél gyorsabban tűnjenek el a pályáról! Még labdaszedőnek sem kellenek.