Bayer Zsolt hiányzó meggyőződése

Puzsér Róbert 2021. január 5. 08:42 2021. jan. 5. 08:42

Úgy érzem, Orbán Viktor miniszterelnök úr fősakálja, Bayer Zsolt bármelyik pillanatban megállapíthatja, hogy nemzetidegen vagyok, mert az elmúlt napokban kétszer is leírta a nevem.

A fősakál először azt sérelmezte, pontosabban azt hazudta, hogy szerintem akinek nem tetszik Szabó Tímea, az ha teheti, kecskékkel vagy szamarakkal közösül. Ilyet természetesen nem mondtam – mindössze annyit jegyeztem meg, hogy ha Bencsik András nyilvánosan arról értekezik, hogy Szabó Tímea ronda, akkor az ő esztétikai és szexuális preferenciája szerinti célszemélyeket nem a homo sapiens körében kell keresni. Az ugyanis, hogy Szabó Tímea gyönyörű-e, szép-e, vagy csak egy átlagos kismama-e, ízlés dolga. Az, hogy Bencsik Andrásnak tetszik-e vagy sem, megint csak ízlés dolga. De az, hogy Szabó Tímea ronda, oly mértékű meghamisítása a valóságnak, amellyel Bencsik András nemcsak a realitást veri pofán, hanem Fideszben politizáló és Fideszre szavazó nők tömegét. Ha Szabó Tímea ronda, akkor Selmeczi Gabriella, Schmidt Mária és Müller Cecília milyen? Ha Szabó Tímea ronda, akkor egy átlagos negyvenes magyar nő milyen? Csak jószándékúan feltételezem, hogy Bencsik Andrásnak nem állt szándékában bányarémnek nevezni a szívének oly kedves, Fidesz-logó alatt kampányoló, Orbán-hívő öregasszonyokat. Persze simán lehet, hogy a fideszes elitnek a Kóté lányok meg egy zsák ecstasy a belépési küszöb, de akkor mondják ezt! Silvio Berlusconi sem csinált ebből problémát, mégis újra meg újra megnyerte a választást.

Másik cikkem tartalmát azért kifogásolta Bayer Zsolt, mert azt mertem írni a liberális véleményformálóknak, hogy döntésék el, számukra az isztambuli egyezmény szellemisége, a kereskedelmi tévék ízlése, vagy a kettő közti félút képezi-e azt az ideális pontot, ahol érdemes kijelölni a szexuális szabadság bázisát, mert ha ők nem döntenek, ha egyszerre képviselik a genderradikálisok forradalmi terrorját, és helyeslik a kereskedelmi tévék nőiséget, szexualitást és emberi méltóságot kiárusító szórakoztatását, akkor erről bizony Orbán Viktor és Semjén Zsolt dönt majd helyettük.

Bayer Zsolt azt kéri számon, hogy miért foglalkozom egyáltalán ezzel, mintha nem épp azon fáradozna a Pesti TV teljes szerkesztősége s lazább napjain maga a fősakál is, hogy minél több ízléstelen buzizással emelje ezt a témát a hazai közélet főáramába – sőt: Orbán gazda még Alaptörvényt is módosított ennek érdekében. Amint azonban én fogalmazok meg véleményt gender- és LMBTQ-tárgyban, az Bayer Zsolt szerint mindjárt elfogadhatatlan, hisz az ő fogalmai szerint bizonyára liberális propagandát folytatok. Attól tartok, az a fősakál valódi sérelme, hogy a gazdáját is megemlítettem. „És a végén Puzsér megfejti a probléma velejét: nagyon kell vigyázni, mert ha ez így megy tovább, akkor majd jön a Semjén meg az Orbán, bármit is jelentsen ez.”

Akkor most leírom, mit is jelent ez: Orbán Viktor és Semjén Zsolt ugyanolyan prűd, társadalommérnökösködő és társadalmon élősködő szexuális ellenforradalmárok, mint a genderradikálisok – azzal a különbséggel, hogy a kulturális baloldal igazságharcosai legalább hisznek abban, amit mondanak, és próbálnak is ennek szellemében élni, a Fidesz elitje azonban szemernyire sem hisz abban, amit összehord. Nem állítom, hogy amit előadnak, ellentétes a meggyőződésükkel, nekem ugyanis nem tűnt fel, hogy lenne bármiféle meggyőződésük. Nem hisznek semmiben. Sem a házasság szentségében, sem a monogámiában, sem a heterszexualitás kizárólagosságában – az identitáspolitikai hazugságaik, a képmutatásuk, a szexuális kisebbségeket provokáló, jogfosztó intézkedéseik mind csak arra szolgálnak, hogy eltereljék a magyarok figyelmét a gyalázatos bérekről, a lerúgott egészségügyi rendszerről, a rothadásként tenyésző korrupcióról meg a neoliberális gazdaság- és társadalompolitikáról. Ha ehhez Orbán Viktornak időről-időre ki kell zárnia egy-egy régi harcostársát a Fideszből, ha ehhez az illiberális elitnek a Balaton helyett az Adriára kell járnia orgiázni, és Budapest helyett Brüsszelbe kell járnia melegedni, ezt az árat simán megfizetik.

Bayer Zsolt azért hörög, mert nincsenek érvei – csak a hazudozás és a megszégyenítés eszközeivel tud élni. Visszautasítom, hogy rajtam kérje számon az isztambuli egyezményt, amelyet én már akkor elleneztem, amikor a fideszes kormány aláírta, mert akkor épp az tűnt kifizetődőnek. Bizony: ahhoz, hogy a Fidesznek politikája, Bayer Zsoltnak pedig véleménye legyen, előbb gondolniuk kéne valamit a világról – már úgy értem, hogy a hatalmon meg a pénzen kívül.