Ceglédi Zoltán politikai coming out-ja

Föld S. Péter 2020. október 21. 14:21 2020. okt. 21. 14:21

Ceglédi Zoltán, ismert politikai elemző, két évvel ezelőtt még úgy látta helyénvalónak, hogy egyik pártnak sem dolgozik, mert, így – ahogy akkor mondta – nem sorolhatja őt senki a sajátjai közt. Nos, momentán a Momentum a sajátjai közé sorolhatja a televíziós személyiségként is ismert Ceglédit, aki ez év elejétől a párt EP-képviselője, Donáth Anna személy asszisztense.

Mindez sok mindent új, de legalábbis érdekes megvilágításba helyez. Egy pártnak dolgozni amúgy nem szégyen, főleg, ha nem egy szégyenletes pártról van szó. Ceglédi és a Momentum azonban mindezidáig nem verte nagydobra a politikai elemző kötődését. Ceglédi honlapjáról tudta meg a sajtó és rajta keresztül a nyilvánosság, hogy hősünk Donáth Anna helyi asszisztenseként dolgozik, ahogyan a sajtónak megküldött szerződésből kiderült, már az év eleje óta, havi 865 ezer forintért.

Kommunikációs tervezésért kapja Ceglédi ezt a pénzt, ami magyarul azt jelenti, hogy fő feladata Donáth képviselőnő európai parlamenti munkájának Magyarországi bemutatása. Vagyis, annak a propagálása, hogy a képviselőnő sok és hasznos munkát végez, s mindezt a magyar választók érdekében.

Nincs ebben semmi rendkívüli, pláne rossz, vagy sandaság, amióta világ a világ, a pártok szakértőket foglalkoztatnak. Olyan embereket, akik egy-egy szakterülethez jobban értenek, mint a képviselők. A képviselő feladata ugyanis a képviselőség, vagyis, hogy az őt megválasztó embereket képviselje, ehhez kellenek a különböző hozzáértők, akik segítik őt a munkájában.

Talán ott lehet némi probléma, hogy Ceglédi és a Momentum egészen a politikai elemző mostani coming out-jáig, független szakértőként adta elő, és el magát, s igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy neki senkihez semmi köze, aki nála függetlenebb, az hazudik és festi magát.

Hősünk nincs ezzel egyedül, az őt foglalkoztató Öt című műsor többi szereplője is függetlenként osztja az észt. Igaz, ők – legalábbis eddigi ismereteink szerint – egyik pártnak sem fizetett szakértői.