Dóra gyújtogat és égeti magát

Dr. Dávid Ferenc       2020. december 3. 10:01 2020. dec. 3. 10:01

Dúró Dóra a Meseország mindenkié című kötetet – amelyben ismert mesék átiratai szerepelnek – még szeptemberben tépte darabokra és egy iratmegsemmisítő segítségével darálta le. A képviselőnő mit sem törődve a könyv sokszínű tartalmával, az abban megjelenő LMBTQ szereplők miatt, az egész könyvet „a homoszexualizmus propagandájának” tekinti. Dóra asszony és képviselő társa december első napján szintet lépett: a román nagykövetség előtt (a forgalmas Thököly út járdáján) elégették, majd felsöpörték az elhamvasztott trianoni békeszerződést. A rendőrök igazoltatták őket, de – őszinte sajnálatomra, képviselőségük miatt – sajnos nem állíthatták elő a tüzeskedőket.

Dúró Dóra – szintén zavaros gondolkodású – férjét (Novák Elődöt) nem láttam az eseményről készített videón, bizonyára ő készítette a felvételt. Előd testvér gyakorlott gyújtogató (EU- zászló égető), mégis ez alkalommal átengedte nejének a tűzszerszámot, amivel a képviselő asszony – ha nem is könnyen – de lángra lobbantotta a dokumentumot. A kamera tanúsága szerint, négy-öt ember nézte a bornírt szertartást és hallgatta meg Dóra asszony üzenetét: „A Mi Hazánk Mozgalom úgy gondolja, hogy a békés úton történő revízió lehetőségével élni kell, és nem mondhatunk le arról az álomról, hogy egyszer minden magyar egy hazában élhessen.” (Tájékoztatom a piromániás képviselőket, hogy az elmúlt évtizedben 600 ezer ember saját döntés alapján megpattant az országból, és sajnos, amíg Deutschok, Kocsisok és Kövérek osztják az észt, nos, addig nem kívánnak hazajönni, és a Dúró-félékkel egy hazában élni.)     

A Mi Hazánk Mozgalom (MHM) azt is nehezményezi, hogy a magyar kormány még nem helyezte hatályon kívül a trianoni békeszerződést és javasolja, hogy Észak-Erdély visszacsatolásának napja (augusztus 30.) ünnep legyen. Elnökhelyettes asszony és pártja úgy látszik, nem tudja, hogy a második világháborút követően, 1947-ben egy új békeszerződést fogadtak el a felek, amelyben rendezték a trianoni viszonyokat, tehát a trianoni béke jogi szempontból nem is tekinthető már érvényesnek, nincs is miről beszélni.

Mindez a sok sületlenség szót sem érdemelne, ha nem tudnánk, hogy az MHM a Fidesz fiókpártja és előretolt támadó alakzata. Mindent, amit a kormányzó párt szeretne, de nem mer kimondani, azt az MHM örömmel vállalja, legyen az cigányozás, buzizás, zsidózás, de ha kell, akkor a határ-kiigazítás bukásra ítélt ügyét is felkarolják a jobboldali radikálisok. Mintha elfelejtenék, hogy „békés revízió” nincs, az érintett szomszédoknak (heten vannak) eszük ágában sincs erről vitát nyitni. Az persze nem elképzelhetetlen, hogy a Fidesz EU-ellenes magatartása és a felkorbácsolt indulatok oda vezethetnek, hogy a hivatalos politika rangjára emelkedik a magyarok területi követelése. Ebben a pillanatban már nem csak az EU-partnerek rosszallására kell számítanunk, hanem a katonai szövetség (NATO) felmordulására is. Toroczkaitól, Dúrótól, Nováktól stb. sajnos nem várhatunk higgadt és józan megfontolást, tőlük csak ennyire telik.  „Anyapártjuk”, a Fidesz nem hördült fel az MHM december 1-jei tényleges és szimbolikus gyújtogatásán, hanem lapít és hallgat, mint az a bizonyos végtermék a fűben.

Dóra asszony tehát a jövőben is nyugodtan gyújtogathat, hiszen eszmetársai (MHM) és kitartói (Fidesz) nem intik mérsékletre. Az különösebben nem zavar, hogy értelmetlen tevékenységeivel magát is égeti. Az viszont aggodalomra ad okot, hogy az ilyen és hasonló akciók könnyen és gyorsan megfékezhetetlen tűzvésszé válhatnak. És akkor már nem lesz békés megoldás, csak üszkös romok és mérhetetlen fájdalom.