„Hitelesítették" a hazug, uszító, orbáni „kérdéseket"

Gusztos István 2021. július 30. 17:30 2021. júl. 30. 17:30

Mindegyik kérdés az Orbán és társasága által uszítás céljából kitalált „valóságra" vonatkozik.

Sokan azt mondják, olyan „kérdések" azok, amelyekre értelmes ember csakis nemmel felelhet.

Én másképp látom: a „kérdések" olyanok, annyira manipulatívak, hazugok, hogy nem szabad, nem is lehet rájuk sem igennel, sem nemmel válaszolni.

Szerintem egyet lehet mondani, most már igazán ingerülten: hess! Bővebben: takarodj…

Már maga a „gyermekvédelminek" hazudott „törvény" is undorító. Ráadásul igazából meg sem próbálják „megvédeni": Varga Judit és társai egyszerűen mindenkit elküldenek a francba, aki bírálni merészeli.

Lehet azt mondani, írtam is erről, hogy a „törvény" terelő szándékú – ám ez semmire sem mentség, egyáltalán nem enyhíti a dolog súlyát: annak az országnak, amelyik ilyen „törvényt" fogad el, nincs, nem lehet semmi keresnivalója az EU-ban! Föltéve persze, hogy az EU tényleg értékközösség is.

De ez nem volt elég: Orbán – a járvány alatt fölvett, különösen visszataszító szokása szerint – bejelentést tett: „népszavazást kezdeményezett", amelynek „kérdéseit" az NVB már „hitelesítette" is...

Vajon hogyan lehet értelmezni a hazug, uszító, a hitleri Németország hangulatait idéző „kérdések" „hitelesítését"‽

Mitől „hitelesek" – és vajon mitől „hitelesek" az NVB azon tagjai, akik az álkérdéseket „hitelesítették"..? Ez a döntés is példa a nyelv fideszes megnyomorítására: a „hitelesítés" mostantól – vagy inkább már régóta – olyasmit jelent, mint például a Fidesz-szótárban a „megvédés"...

Az orbáni szervezet már sokszor hozott szégyent Magyarországra – de olyan megsemmisítőt, mint ezzel a „népszavazással", még nem.

Ha az ország ezt is elviseli, a szégyenre rá is szolgál.