Hol jó élni?

Millei Ilona 2020. szeptember 9. 14:04 2020. szept. 9. 14:04

Egy olyan országban, ahol a regnáló hatalom akaratából a nép már legalább tíz éve permanens választási kampányban éli az életét, nehéz meghallani az ellenzék hangját.

Egy olyan országban, ahol egyik választástól a másikig csak az állami propaganda, értsd, csak a regnáló hatalom propagandája hallatszik, nehéz meghallani az ellenzék hangját.

Egy olyan országban, ahol a regnáló hatalom segítségével az állami propaganda  minden egyebet letarol, bekebelez és egy srófra irányít, nehéz meghallani az ellenzék hangját.

Egy olyan országban, ahol az állami propaganda vagy cinikusan elhallgatja az emberek elől az igazságot,vagy a feketét is fehérnek állítja be, épp, ahogy az érdekei kívánják, nehéz meghallani az ellenzék hangját.

Egy olyan országban, ahol az állami propaganda nem is akarja, hogy az igazságra fény derüljön, pontosabban azt akarja, hogy csak azt higgyék igaznak az emberek, amit ő mond, nehéz meghallani az ellenzék hangját.

Egy olyan országban, ahol ha letagadhatatlanul mégis fény derül az igazságra, az állami propaganda csípőből tüzel az igazság kiderítőjére, besározza, bemocskolja és hitelteleníti őt, nehéz meghallani az ellenzék hangját.

Egy olyan országban, ahol az állami propaganda jóvoltából leginkább csak a gyűlölet árad, nehéz meghallani az ellenzék hangját.

Egy olyan országban, ahol igaz beszéd helyett csak hatalmi prédikációt lehet hallani, nehéz meghallani az ellenzék hangját.

Egy olyan országban, ahol az állami propaganda megpróbál betüremkedni az emberek agyának legkisebb sejtjébe is, hogy elfoglalja azt, nehéz meghallani az ellenzék hangját.

Egy olyan országban, ahol az emberek már nem kíváncsiak a hatalmi prédikációra, de az állami propaganda tevékenysége következtében már nem is kíváncsiak semmire sem, nehéz meghallani az ellenzék hangját.

Egy olyan országban, ahol nehéz meghallani az ellenzék hangját, az emberek félrevezethetőek, becsaphatóak.

Egy olyan országban, ahol nehéz meghallani az ellenzék hangját, nem jó élni.