Csodatévő zöldségek a szépség szolgálatában

HírKlikk 2019. április 13. 20:10 2019. ápr. 13. 20:10

Mielőtt még komolyabb összegeket adnánk ki egy arckezelésre vagy pakolásra, érdemes benézni a hűtőbe, és kipróbálni a természetes, ráadásul filléres megoldásokat.

Előfordult már veled is, hogy reggel fáradtan botorkáltál ki a fürdőszobába fogat mosni, és a tükörben karikás, táskás, esetleg bedagadt szemeket láttál? Elég a hűtőig eljutnod, plusz öt percet relaxálnod és meg is oldódott a probléma.

A KLASSZIKUS TRÜKK: KÍGYÓUBORKA

Az első számú kedvenc erre a problémára a kígyóuborka. Szinte mindenkinek van a hűtőben, olcsó és nagyon hatásos. Az uborka héjában és levében van a legtöbb vitamin és ásványi anyag, ezért ne hámozd meg, de mivel nagyon sokat permeteznek vegyi anyagokkal, jó alaposan mosd meg.

A filmekben sem poénból teszik a szemükre a nők az uborkát. Egyrészt már a hideg is nagyon jót tesz a duzzadt bőrnek, másrészt a levétől simább, üdébb és élettel telibb lesz az arcbőr, így az arcod bármely részének jót tesz. Zsíros, kombinált és száraz bőrűek is nyugodtan használhatják, kárt nem tud okozni. Akár kisebb rovarcsípésekre, vagy szúnyogcsípésekre is használhatod, nyugtató és bőrregeneráló hatása miatt, de akár ha kicsit megpirultál a napon, akkor is megnyugtatja majd az égő bőrt.

Készíthetsz belőle arcpakolást is, ha nagyon kiszáradt a bőröd, egy kis mézzel vagy tejszínnel összeturmixolva kiváló hidratáló maszk lesz az uborkából.
 

PARADICSOMOT IS TEHETSZ AZ ARCODRA

Szintén hasznos kis barátunk a zöldséges fiókból a paradicsom. Segít mattítani és frissíteni a bőrt, gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően pedig a pattanások megelőzésében is élen jár.

A paradicsom nagyon finoman hámlaszt, így megszabadulhatunk az elhalt hámrétegektől, illetve a zsíros rétegtől. Amit viszont szem előtt kell tartanunk, az az, hogy fokozza a vérbőséget, tehát kipirosodást okozhat, ami persze idővel szépen felszívódik majd, cserébe pedig megelőzhetjük vele a tág pórusokat és a ráncokat. 

A FOKHAGYMA 

Ha már megtörtént a baj, és a kis makacs pattanás előbukkant, segíthet a gyorsabb felszívódásában vagy eltüntetésében egy kis fokhagyma. Vágjuk félbe és tegyük közvetlenül a pattanásra, picit átdörzsölve a területet. Valószínűleg elég erősen csípni fog, de megéri. Illetve bár nem a hűtőből van, de ha azon fáradozunk, hogy szárítsuk, éjszakára kenjük be egy kis fehérítő fogkrémmel!

Forrás: Hírklikk